V roku 2011 ohúrili jeden zo stanov trenčianskej Pohody a ešte v tom istom roku sa na Slovensko vrátili a odohrali koncerty v Bratislave aj v Košiciach. Kým do hlavného mesta priniesli svoju audiovizuálnu šou aj v roku 2013, východ si musel počkať dlhšie. Svoj druhý koncert v košickej Tabačke odohrá kapela už o týždeň - 19. novembra.

Hidden Orchestra sú projektom, ktorý určite poteší fanúšikov legendárnych The Cinematic Orchestra, prípadne Submotion Orchestra, Bonoba alebo Skalpelu. Jeden z výrazných reprezentantov niekdajšej nu jazzovej scény tvorí atmosférickú hudbu, ktorá asociuje soundtracky k filmom, daždivé počasie Edinburghu a nebojí sa vstúpiť do vôd jazzu, world music, hip-hopových produkcií, ambientu či elektroniky. Výsledkom je hypnotický inštrumentálny mix, ktorý je postavený na postupnom budovaní nálady.

Návštevníci novozrekonštruovanej Tabačky sa môžu tešiť na mimoriadne aktívne koncertné teleso, ktorého zohratosť, inštrumentálna zručnosť a prelínanie syntetických zvukov so živými nástrojmi sa prejavuje najvýraznejšie práve na pódiu. Jedným z poznávacich znamení Hidden Orchestra je využívanie dvojice bubeníkov.


Skupina vznikla na konci minulej dekády ako Joe Acheson Quartet a debutovala v 2010 vydarenou platňou Night Walks. Druhý album Archipelago vyšiel o dva roky neskôr. Aktuálnym počinom projektu je remixový album Reorchestrations, na ktorom Hidden Orchestra upravili mimo iných aj skladbu českého kolegu z vydavateľstva Denovali - Floexa, či vlastnej spoluhráčky, éterickej huslistky a klávesistky Poppy Ackroyd, ktorá s kapelou zavíta aj do Košíc.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nina Šilanová.

Súvisiaci interpreti: Hidden Orchestra