Americká kapela Warpaint sprístupnila prostredníctvom webovej stránky www.npr.org na vypočutie očakávaný eponymný album. Na druhej štúdiovke dievčenskej formácie z Los Angeles sa nachádza 12 skladieb. Na nahrávke sa nachádzajú aj single Love Is to Die a Biggy, ktoré kapela predstavila ešte koncom minulého roka.

Na novinke sa podieľal aj producent Flood, ktorý spolupracoval napríklad s U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode či s PJ Harvey. Päťdesiattriročný producent, občianskym menom Mark Ellis, sa spolu s členom formácie Nigelom Godrichom (Atoms for Peace, Radiohead) podieľal aj na mixovaní nahrávky. Album by mal oficiálne vyjsť 17. januára.

Vypočujte si celý album TU


Warpaint vznikli v roku 2004. Skupinu v súčasnosti tvoria Emily Kokal (vokály, gitara), Theresa Wayman (gitara, vokály), Jenny Lee Lindberg (basgitara, sprievodné vokály) a Stella Mozgawa (bicie, sprievodné vokály). Formácia debutovala v roku 2008, kedy vydali EP Exquisite Corpse, ktoré mixoval bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante.

O dva roky neskôr vyšiel prvý štúdiový album The Fool, na ktorom sa nachádzajú single Undertow a Shadows. Skupina, ktorá bola nominovaná v ankete BBC Sound of 2011, má na konte aj EP Rough Trade Session (2011). Slovenskí fanúšikovia mohli kapelu zažiť naživo predvlani na trenčianskom festivale Pohoda.


Tracklist albumu Warpaint:

1. Intro
2. Keep It Healthy
3. Love Is to Die
4. Hi
5. Biggy
6. Teese
7. Disco//Very
8. Go In
9. Feeling Alright
10. CC
11. Drive
12. Son 

Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Mia Kirby - Warpaintwarpaint.com

Súvisiaci interpreti: Warpaint