Na Grape festival, ktorý sa bude konať 10. a 11. augusta na letisku v Piešťanoch, sa po dvoch rokoch vráti skupina The Subways, vystúpia aj kapely Wolf Gang a The Bloody Beetroots. Organizátori o tom v pondelok informovali na svojej oficiálnej webovej stránke.

Organizátori festivalu Juraj Podmanický a Ján Trstenský zverejnili prvé tri zahraničné (okrem českých) mená netradičným spôsobom - formou krátkeho filmu, ktorý je pokračovaním príbehu s názvom Bar u dvoch bobúl. Nechýbala teda ani Grejpovička.

Bar u dvoch bobúl - 2. diel

The Subways
 sa na Slovensku po prvý raz predviedli na Pohode, potom vystúpili na Grape i na samostatnom vypredanom koncerte v Bratislave. Tentoraz prídu do Piešťan predstaviť svoj najnovší album Money And Celebrity (2011).

"Aj keď sme viackrát spomínali, že nechceme moc opakovať kapely, ktoré už u nás hrali, v tomto prípade sme sa rozhodli udeliť výnimku. The Subways si veľmi obľúbili Slovensko a keď prišla otázka na ich októbrovom koncerte v Bratislave, či by si mohli v lete u nás zahrať, nedalo sa odpovedať nie," vysvetlil Trstenský. "Sme veľmi radi a je to pre nás pocta, že takáto skvelá zahraničná kapela chce hrať práve na Grape a stávajú sa tak v podstate našou domácou kapelou, za čo vďačíme hlavne skvelým slovenským fanúšikom," dodal.

The Subways - It's A Party

The Bloody Beetroots
založil v roku 2006 taliansky producent Sir Bob Cornelius Rifo. Skupina vystupuje tradične v komiksových maskách Venoma, ktoré doplňujú ich svetelnú a vizuálnu šou. V roku 2009 vydali debutový album Roborama, z ktorého vzišiel hit Warp. Vlani sa prezentovali kompiláciou Best Of... Remixes (2011) so skladbami od skupín ako Metallica, Chemical Brothers, The Kills či speváčky Robyn. "Ich dance-punk plný neuveriteľnej energie vás na koncerte absolútne pohltí a nohy si väčšinu času neudržíte na zemi," napísali organizátori.

The Bloody Beetroots feat. Steve Aoki - Warp

Vychádzajúce hviezdy indie-popu Wolf Gang zaradil magazín NME medzi najväčšie objavy uplynulého roka. Z debutovej nahrávky Suego Faults (2011) im vyšli štyri single - The King and All Of His Men, Lions In Cages, Dancing With The Devil a Back To Back. "Videli sme kapelu aj naživo a bol to skvelý koncert, strhujúce skladby, fantastická atmosféra. Sme veľmi radi, že ich máme," povedal jeden z organizátorov Ján Trstenský.

Wolf Gang - The King and All Of His Men

Už skôr potvrdenými skupinami tretieho ročníka sú české formácie Tata Bojs, Prago Union, Please The Trees, Airfare, Voodooyoudoa a tiež domáce zoskupenia Para, Billy Barman, Noisecut a Got Blue Balls. Vstupenky na podujatie sa dajú v súčasnosti kúpiť za 29 eur. Táto cena platí do 29. februára.

Zdroj: SITA
Foto: Grape festival PR (1,5,6), Igor Daniš (2,3,4)

Súvisiaci interpreti: The Subways