Pred dvoma rokmi sa na portáli YouTube objavilo video zachytávajúce sériu disketových mechaník hrajúcich skladbu Tainted Love. V posledných dňoch sa unikátnemu výtvoru opäť dostáva viac pozornosti a nie je to iba blížiacim sa sviatkom zamilovaných. Svoj spev k nej totiž pridal interpret jednej z najznámejších verzií piesne.

Ide o Marca Almonda, speváka formácie Soft Cell, ktorá pieseň Tainted Love nahrala v roku 1981. "Viacero ľudí mi ukázalo túto úžasnú verziu Tainted Love od Gigawipf, a tak ma napadlo, že by bolo fajn k tomu pridať vokály," napísal Almond po zverejnení disketovej verzie so spevom. Na YouTube kanáli Gigawipf sa okrem toho nachádzajú aj "disketové" verzie hitov ako Somebody That I Used to Know či It's My Life.

Hoci pôvodnou interpretkou skladby Tainted Love bola ešte v roku 1964 Gloria Jones, práve Soft Cell z nej spravili kultový hit 80-tych rokov. O 20 rokov neskôr, v roku 2001, pieseň prespieval aj Marilyn Manson. Práve vďaka slávnym coverom, ktoré skladbu predstavili vždy inej generácii fanúšikov, sa stala tak notoricky známou, že ju rozpoznáte aj pri vŕzganí starej počítačovej techniky.


Pôvodné disketové video bez spevu:


Verzia od Soft Cell z roku 1981:


Zdroj: Digitalspy.co.uk
Foto: Facebook.com/pages/Soft-Cell

Súvisiaci interpreti: Marc Almond