Kým sa fanúšikovia americkej formácie Foster The People dočkajú tretej štúdiovky, skupina vystúpi počas roka na sólových koncertoch aj niekoľkých festivaloch. Počas svojho letného pobytu v Európe odohrajú 5. júla exkluzívnu šou v Bratislave.

Foster The People sa okrem toho predstavia aj na českom festivale Rock for People, ktorý sa bude konať od 4. do 6. júla v Hradci Králové. Preslávili sa virálnym úspechom piesne Pumped Up Kicks, ktorú vydali ako svoj debutový singel v septembri 2010. Namiesto toho, aby ťažili z jej úspechu, zatvorili sa do štúdia, kde pripravili debutový album Torches (2011).

Umiestnil sa v Top 10 albumového rebríčka Billboard 200 a nasledovali vypredné koncerty aj tri nominácie na Grammy v kategóriách Najlepší alternatívny album, Najlepší výkon popového dua alebo skupiny (Pumped Up Kicks) a Najlepšie krátke hudobné video (Houdini).

V roku 2014 vydali nemenej úspešný album Supermodel. "Chceli sme dokázať, že nie sme skupina jedného hitu," nechal sa počuť dávnejšie líder skupiny Mark Foster. Nahrávku produkoval Paul Epworth známy zo spoluprác s umelcami ako Adele, Paul McCartney, U2, Bruno Mars či Coldplay a nahrával sa na viacerých miestach po celom svete.


Fanúšikovia sa už nevedia dočkať tretej štúdiovky a dokazujú to aj početné komentáre na sociálnych sieťach. Zatiaľ si však budú musieť počkať, pretože ako Mark Foster potvrdil v nedávnom rozhovore, jeho príprava im dáva zabrať.

"Pre nový album sme zložili viac ako momentálne potrebujeme. Máme asi sedemdesiat nápadov, ktoré teraz triedime. Z nich sa dostane tak jedenásť alebo dvanásť na nový album." Dátum vydania albumu zatiaľ nie je známy, nový singel by však mali predstaviť už v apríli.

Z festivalov do klubu

Skupina nemá v tomto roku zatiaľ ohlásených veľa koncertov, čo súvisí práve s prípravami novej nahrávky. V lete sa však objavia v Európe a odohrajú niekoľko vystúpení na festivaloch. O to vzácnejší je samostatný klubový koncert v bratislavskej Refinery Gallery.

"O koncert Foster The People sme sa snažili už niekoľko rokov. Oslovili sme ich ešte v minulom roku a keď sme už ani nedúfali, napísali nám, že prídu radi odohrať túto exkluzívnu klubovú show v Bratislave," pozýva na koncerty Michal Očovan z usporiadateľskej agentúry ProMusic.

 

Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček, PR manažér ProMusic.

Foto: Facebook.com/fosterthepeople

Súvisiaci interpreti: Foster the people