O tom, že nielen hudbou sú muzikanti živí, svedčí účasť členov slovenských kapiel na dvoch zaujímavých športových akciách. Ďuďo a Fefe zo skupiny Hex minulý víkend odbehli 11 kilometrov v rámci Národného behu Devín-Bratislava a spevák skupiny Konflikt Jury na boxerskej exhibičnej akcii čelil slovenskému šampiónovi.

Skupina Hex sa vždy na jar prebúdza k životu a začína po zimnej prestávke koncertovať. Súčasťou jarnej aktivity bol tento rok aj populárny beh z Devína do Bratislavy, ktorý zabehli spevák aj gitarista bratislavskej kapely. Štyridsiatnici zvládli vyše 11 kilometrov približne za hodinu, takže sa rozhodne nemajú za čo hanbiť. "K behaniu som sa dostal cez posilňovňu, kde treba popri cvičení aj trochu behať. Behám 8 rokov tak 4 až 5-krát do týždňa. Túto zimu som behal aj vonku, sneh nesneh, je to paráda! Občas behám aj s dcérou, len jej nestíham, má vyššie tempo," priznal spevák Peter "Ďuďo" Dudák.

"Chodím behávať hneď ráno, keď odveziem syna Sebastiána do školy. Beh je nenáročný. Keď je teplo, stačí si obuť tenisky, natiahnuť si trenky a dres a behať môžete prakticky kdekoľvek. Ja mám rád Železnú studienku," prezradil gitarista Martin "Fefe" Žúži. Hexáci sú okrem toho aj vášniví horskí cyklisti. Fefe s bubeníkom Tiborom "Tÿbÿke" Szabadosom dokonca založili cyklistický klub "Cyklon", s ktorým podnikali víkendové výjazdy.

"S Tiborom máme prejazdené celé okolité Malé Karpaty. Cyklistika je však časovo ďaleko náročnejšia. Tento rok by sme chceli činnosť klubu obnoviť. Členom je aj basgitarista z Polemicu Mireček alebo bubeník zo skupiny Le Payaco Juraj Vitéz," vymenúva Fefe cyklistov-hudobníkov. Športu sa nevyhýba ani basgitarista Tomáš "Yxo" Dohňanský, ktorý s Fefem hráva hokej a okrem toho trénuje thajský box.

Pankáč v ringu

Klasický box sa pre zmenu stal aspoň na chvíľu vášňou speváka Juryho z punkrockovej kapely Konflikt. Minulý piatok si v ringu zmeral sily s niekoľkonásobným šampiónom. Jeho súperom bola totiž hviezda slovenského boxu Tomi "Kid" Kovács. Duel na tri kolá s jasným výsledkom "Punk's not dead!" sa uskutočnil minulý piatok v Galante v rámci 24-hodinového maratónu boxu s názvom Slovensko do rukavíc. Pozrite si fotky zo súboja v galérii a predzápasový rozhovor.


Samozrejme, obe kapely majú popri športových aj hudobné aktivity. Hexáci už čoskoro vydajú exkluzívny výberový album, ktorý bude obsahovať pätnásť historických skladieb a dve úplné novinky. K výberovke pripoja bonusové CD s coververziami svojich hitov, ktoré naspievajú skupiny Para, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco alebo Polemic.

Konflikt je aktuálne na turné s českou partiou Doga. Na osobné zážitky a tipy z krátkej, no plodnej kariéry začínajúceho boxera sa Juryho môžete spýtať osobne na najbližších slovenských koncertoch Konfliktu, ktoré sa konajú 19. apríla v Bratislave a 20. apríla v Košiciach.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytli Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House a Petra Bohuslavská.

Súvisiaci interpreti: Hex, Konflikt