Švédske duo Roxette vydá nový album s názvom Good Karma. Novinka, z ktorej už predstavili pilotný singel It Just Happens, bude obsahovať celkovo jedenásť skladieb, z ktorých niektoré určite zaznejú aj na avizovanom bratislavskom koncerte.

Vydanie novej štúdiovky populárnej formácie je naplánované na 3. júna, slovenským fanúšikom sa dvojica naživo predstaví o necelé štyri týždne neskôr - 30. júna na Zimnom štadióne O. Nepelu. Ako sme už informovali, Bratislava je jednou zo zastávok XXX - The 30th Anniversary Tour, ktorým Marie Fredriksson a Per Gessle oslavujú 30 rokov na scéne.

Album Good Karma bude desiatym štúdiovým albumom švédskej dvojice. Baladu It Just Happens napísali ako jednu z prvých piesní a podľa vlastných slov od samého začiatku cítili, že je to kľúčová skladba a prvý singel. "Chceli sme skombinovať klasický zvuk s novými prvkami tak, aby v skladbe bolo počuť starý dobrý Roxette, no aby sme zároveň priniesli niečo nové," vysvetľuje Per Gessle. V slovách skladby si každý nájde to svoje, pre kapelu Roxette slová It Just Happens (Skrátka sa to deje) znamenajú roky fungovania na scéne s úspechmi aj ťažkými chvíľami.


Zoznam skladieb na albume:

1. Why Don'tcha 
2. It Just Happens 
3. Good Karma 
4. This One 
5. You Make It Sound So Simple 
6. From A Distance 
7. Some Other Summer 
8. Why Don't You Bring Me Flowers 
9. You Can't Do This To Me Anymore 
10. 20 BPM 
11. April Clouds

Roxette vznikli v roku 1986, keď tiež vydali aj prvý album Pearls of Passion. Nasledovali nahrávky Look Sharp! (1988), Joyride (1991), Tourism (1992), Crash! Boom! Bang! (1994), Have a Nice Day (1999), Room Service (2001), Charm School (2011) a Travelling (2012).

Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako The Look, Listen to Your Heart, Dangerous, It Must Have Been Love, How Do You Do!, Sleeping in My Car alebo Joyride. Ich kariéru prerušili v roku 2002 zdravotné problémy Marie Fredriksson, ktorej našli nádor na mozgu. Comebackové vystúpenie absolvovali v roku 2009.

Zdroj: Warner Music (Renáta Tomášová) + SITA
Foto: Fredrik Etoall

Súvisiaci interpreti: Roxette