Na bratislavskom koncerte Depeche Mode 20. mája na futbalovom štadióne Pasienky vystúpi aj indie-rocková kapela The Raveonettes. Dánske duo s ikonou elektronickej hudby a synthpopu koncertovalo už v roku 2005 na americkom turné k albumu Playing the Angel. Tentokrát bude britské legendy sprevádzať na európskych koncertoch.

Depeche Mode predstavujú na svetovom turné s názvom Global Spirit Tour svoj štrnásty štúdiový album Spirit, ktorý vydali 17. marca. Za krátky čas od svojho vydania si album získal uznanie nielen u fanúšikov, ale aj hudobných kritikov. Umiestnil sa v Top 10 albumových rebríčkov v 15 krajinách, v USA a Británii obsadil piatu priečku.

Vypočujte si nový album Depeche Mode na Deezeri:



Skupina sa počas svojho turné zastaví 20. mája v Bratislave. Predskokanom bude indie-rockové duo inšpirované tradíciami rock'n'rollu 50. a 60. rokov. The Raveonettes sa hlásia k odkazu takých velikánov ako The Everly Brothers či The Velvet Underground. Na scéne sú už vyše 15 rokov a spolu so skupinami ako The White Stripes, The Strokes, The Libertines, Yeah Yeah Yeahs, The Black Keys či The Hives patrili v minulej dekáde medzi najvýraznejšie kapely tzv. garage rock revivalu.

Kapela, ktorú tvoria Sune Rose Wagner (spev, gitara) a Sharin Foo (basgitara, gitara, spev), sa neustále zvukovo vyvíja a na svojich koncertoch zaujme aj vizuálnou stránkou. Aj vďaka tomu si The Raveonettes získavajú stále nových fanúšikov.   


Redakciu Hudba.sk informovala Lucia Šuková z agentúry Vivien.  

Foto: Facebook.com/TheRaveonettes

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode, The Raveonettes