Východoslovenská skupina Good Fancy prichádza do rádií s novým singlom Save the Light. Energickú a pozitívnu pieseň, ku ktorej sa chystá videoklip, predstavia mladí hudobníci aj na medzinárodnom festivale Carpathia v susednom Poľsku.

Autorom hudby je frontman skupiny Ladislav Urbán, finálne aranžmány mali na starosti všetci členovia Good Fancy. S anglickým textom pomáhala Tamara Nagyová. "Skladba Save the Light vznikla začiatkom tohto roka. Už dlhšie som mal v hlave melódiu, tak som si v jeden večer sadol za klavír, vzal do ruky gitaru a potom to už išlo akosi prirodzene. Aj v tomto prípade sme si nahrávanie a aranžmány zobrali na starosť my. Je to energická a pozitívna pieseň a dúfam, že ju tak budú vnímať aj všetci, ktorým sa dostane do uší," hovorí Urbán.

K novinke pripravujú chalani z Good Fancy aj videoklip. Rovnako ako pri klipe k piesni Správa si réžiu zobrali na starosť Michal Smoleň a Michal Holeček z Altway. "K singlu pripravujeme klip, ktorý bude pozitívny, rovnako ako samotná pieseň. Máme niekoľko nápadov, z ktorých vyberieme tie najlepšie," plánuje frontman skupiny Ladislav Urbán.

Good Fancy majú so skladbou Save the Light veľké ambície. Predstavia sa s ňou na medzinárodnom súťažnom festivale Carpathia v Poľsku. "Tešíme sa na súťaž v poľskom Rzeszówe, program pozostáva z interpretov z rôznych európskych krajín. So zahraničnými festivalmi máme už skúsenosti. Na International Live Award v roku 2008 vo Viedni sme vyhrali štvrťfinálové kolo. Hrali sme aj na Slavfeste vo Veľkej Británii," vyratúva Urbán cenné skúsenosti svojej kapely, ktorá je na scéne 9 rokov. Okrem Urbána v súčasnosti v kapele hrajú Peter Jakab (gitara), Pavol Jakab (basgitara), Ján Jakab (bicie) a Erik Kuca (gitara).

Fanúšikovia východoslovenskej kapely, ktorá v roku 2011 vydala eponymný debutový album, sa môžu tešiť na turné, ktoré mladí hudobníci plánujú na jeseň.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou. 

Foto: František Marcin

Súvisiaci interpreti: Good Fancy