Britská rocková skupina Skunk Anansie vydá 17. septembra nový album. Piata štúdiová nahrávka dostala názov Black Traffic. Ide o druhú štúdiovku, ktorú kapela vydá po reunione v roku 2009. Novinka vyjde na vlastnom labeli formácie, čo speváčka Skin vníma ako pozitívnu správu z hľadiska kontroly nad vlastnou tvorbou.

"S novým albumom Black Traffic a novým labelom sa tešíme na budúcnosť Skunk Anansie. Sme späť a budeme si užívať každú minútu," povedala 44-ročná Skin.

Nový album skupina predstaví na európskom turné, ktoré odštartuje 11. novembra v portugalskom Lisabone. V rámci šnúry sa predstaví aj v Španielsku, Švajčiarsku, Nemecku, Taliansku, Belgicku, Francúzsku, Holandsku, Nórsku, Dánsku a vo Veľkej Británii.

Kapela Skunk Anansie vznikla v roku 1994. V súčasnosti ju tvoria Deborah Dyer, známa ako Skin (spev), Richard "Cass" Lewis (basgitara), Martin "Ace" Kent (gitara) a Mark Richardson (bicie nástroje). Skupina debutovala nahrávkou Paranoid and Sunburnt (1995), po ktorej nasledovali Stoosh (1996) a Post Orgasmic Chill (1999).

V roku 2001 sa skupina rozpadla, o osem rokov neskôr však znova obnovila činnosť a následne vydala výberovku Smashes & Trashes (2009). Jej zatiaľ posledným albumom je nahrávka Wonderlustre z roku 2010. Ten spolu s najväčšími hitmi vlani predstavila naživo aj slovenským fanúšikom na podujatí Dobrý festival v Prešove.

Informácie pochádzajú z webovej stránky skunkanansie.net a archívu agentúry SITA.

Zdroj: 
Foto: Igor Daniš (archív Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Skunk Anansie