Americká rocková kapela Rage Against The Machine sa neplánuje vrátiť na scénu. Informáciu potvrdil gitarista skupiny Tom Morello v rozhovore pre americký Wall Street Journal.

"Rage Against The Machine v súčasnosti neexistujú. K úžasnému textárovi kapely Zackovi de la Rochovi cítime obrovskú lásku, úctu a rešpekt. Venuje sa sólovej tvorbe, ktorá bude určite fantastická. Je úžasným umelcom," uviedol 52-ročný gitarista.

Morello hrá od tohto roka v kapele Prophets of Rage, v ktorej pôsobia aj jeho kolegovia z Rage Against The Machine - basgitarista Tim Commerford a bubeník Brad Wilk, a tiež raperi Chuck D (Public Enemy) a B-Real (Cypress Hill). Kapela plánuje vyraziť tento rok na turné, kde by okrem skladieb RATM mala predstaviť aj vlastnú tvorbu.


Rage Against The Machine vznikli v roku 1991 v Los Angeles. Na konte majú štúdiovky Rage Against The Machine (1992), Evil Empire (1996), The Battle of Los Angeles (1999) a Renegades (2000), pričom s druhou a treťou nahrávkou dobyli americký Billboard 200. Formácia sa v roku 2000 rozpadla.

Zack de la Rocha sa následne venoval sólovej tvorbe a Morello, Commerford a Wilk pôsobili spolu s Chrisom Cornellom v kapele Audioslave. Rage Against The Machine v roku 2007 obnovili činnosť, pričom svoj zatiaľ posledný koncert odohrali v roku 2011. Na konte majú napríklad dve Grammy či jednu NME Award.


Zdroj: SITA (Gigwise.com)
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Rage Against the Machine