Americký spevák Dr. John, ktorý zomrel 6. júna vo veku 77 rokov, pred smrťou stihol dokončiť nový album. Muzikant začal na počine pracovať v roku 2017 s producentom Shaneom Theriotom, a to vo svojom domácom štúdiu.

Podarilo sa im nahrať niekoľko nových skladieb aj coververzie piesní Guess Things Happen That Way od Johnnyho Casha, Ramblin’ Man a I’m So Lonesomone I Could Cry od Hanka Williamsa či Funny How Time Slips Away, ktorú napísal Willie Nelson. Posledný menovaný sa na albume objaví v duete Old Time Religion. Medzi ďalšími hosťami sú Rickie Lee Jones alebo Aaron Neville.

Názov či dátum vydania nahrávky zatiaľ nie sú známe. Dr. John sa v čase nahrávania už s námahou pohyboval a zdravotný stav mu komplikoval aj hru na klavír. Stihol si však vypočuť finálnu verziu albumu.


Malcolm John Rebennack, známy ako Dr. John, sa narodil 20. novembra 1941 v New Orleans. Na hudobnej scéne sa pohyboval od 50. rokov minulého storočia. V roku 1968 vydal debutový album Gris-Gris, po ktorom nasledovalo množstvo ďalších nahrávok.

Jeho zrejme najväčším hitom je skladba Right Place, Wrong Time zo šiestej štúdiovky In the Right Place (1973). Muzikant, ktorý bojoval so závislosťou od heroínu, je známy aj vďaka pestrým kostýmom. Podarilo sa mu získať šesť cien Grammy a v roku 2011 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (consequenceofsound.net)
Foto: facebook.com/DrJohn

Súvisiaci interpreti: Dr. John