Speváčka opäť prehovorila o svojom závažnom ochorení, tentokrát priamo vo vysielaní televízie NBC. Podelila sa o desivé zranenia, ktoré jej svalové kŕče spôsobujú a otvorene prehovorila aj o liekoch proti bolesti, ktoré jej spočiatku pomáhali sprievodné symptómy zvládať, až kým si na nich nevypestovala nebezpečnú závislosť.

V rozhovore Céline Dion povedala, že prvé symptómy nevyliečiteľnej neurologickej poruchy sa u nej začali objavovať už v roku 2000 a postupne sa len zhoršovali. V tom čase ešte nikto nevedel stanoviť presnú diagnózu. Pri hľadaní úľavy od bolesti a snahe pokračovať v koncertovaní, užívala valium, ktoré jej pomáhalo zmierniť svalové kŕče, ale aj úzkosť. Postupne však užívala denne až dvojnásobne vyššiu dávku, než jej bolo odporúčané.

"Úprimne povedané, nevedela som, že ma to môže zabiť. Dala som si napríklad pred vystúpením 20 miligramov valia a bolo to preč. No mohloto  byť fatálne. V jednom momente ide o to, že moje telo si na to pri 20 a 30 a 40 miligramoch zvyklo, až kým som nezvýšila dávku. A to som potrebovala. Uvoľnilo mi to celé telo. Dva týždne, mesiac šou pokračovala, ale potom si na to zvyknete a už to nefunguje," povedala.

Až pandémia dala 56-ročnej speváčke priestor spomaliť a začať sa sústrediť viac na vlastné zdravie. S pomocou lekárov začala znižovať dávky liekov. "Všetko som to zastavila, pretože to prestalo fungovať." Akonáhle však vysadila lieky, jej symptómy sa výrazne zhoršili. Svalové kŕče boli tak intenzívne, že jej spôsobili zlomeniny rebier a niekedy vyvolávajú pocit "akoby vás niekto škrtil".

Musela sa vyrovnať aj s tým, že spočiatku nebola ku svojím fanúšikom úprimná. Keď ju symptómy zasiahli počas turné v roku 2008, zachvátila ju panika a tá viedla k výraznejším kŕčom. Na obhájenie svojho výkonu, ktorý nebolo stopercentný, vtedy fanúšikom hovorila o infekcii dutín. Počas pandémie, kedy spoznala svoju krutú diagnózu sa fanúšikom úprimne otvorila a vysvetlila im, čo sa s ňou deje. Viac o svojej diagnóze a o každodennom živote s ňou odhalí v pripravovanom dokumente I Am: Celine Dion, ktorý bude mať premiéru 25. júna.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)