Hoci kapela Pilot brázdi vody českej klubovej scény už niekoľko rokov, so svojim debutom na seba nechala čakať pomerne dlho. S vydaním singla Za sebou však oznamuje práve aj vydanie albumu, na ktorom aktuálne pracuje s renomovanými menami českej hudobnej scény.

Svoj rukopis do dosky vtisnú producenti Ondřej Žatkuliak (Rooftop Studio), Lukáš Chromek, Tomáš Konůpka (Mydy Rabycad, Android Asteroid) a Nero scartch (Mydy Rabycad). A práve Ondřej Žatkuliak má okrem predchádzajúcej spolupráce s menami ako Lenny, Mirai, Marpo, Sebastian či Ben Cristovao na svedomí tiež produkciu prvého singla novej éry kapely Pilot, v ktorej chalani vsádzajú na prepracovanejšie aranže s prvkami elektra. "S Pilotmi sa mi pracuje veľmi dobre. Okrem toho, že vedia, čo chcú, a makajú na tom, sú hlavne skvelá partia kamarátov. Takže fakt všetko funguje, ako má," hovorí o spolupráci s kapelou." Okrem spolupráce so štyrmi producentmi doska ponúkne prierez staršou a najmä potom novou tvorbou kapely, ktorá spája súčasný pop, rock a indie.

"Za sebou je o túžbe po zmene a zvláštnej eufórii, ktorá nastane, ak sa k nej dokážeme odhodlať. Myslím, že tú pohodu a chill sme hlavne v refréne zachytili celkom dobre," hovorí frontman kapely Dan Hrdlička. Videoklip k singlu vznikol v réžii Vojtecha Kunca počas dvoch natáčacích dní na Orlickej priehrade.


V minulých rokoch mali Pilot tú česť zdieľať pódium s českými skupinami Lucie alebo Chinaski a objavili sa na festivaloch ako Fingers Up, Sázavafest či majáles. V roku 2018 vydali dva single Éterická a Sám, ktoré rotovali na hudobnej televízii Óčko. Kapela Pilot sú Daniel Hrdlička (spev, gitara), Matěj Chalupa (gitara), Michal Kertész (basgitara, spev), Matěj Sirota (bicie, spev) a Jan Vaniš (klávesy, syntetizátory).

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Daniel Hrdlička.