Iba štyri mesiace stačili hitu I Was Wrong Majka Spirita a Celeste Buckingham, aby dosiahol na serveri Youtube už bezmála päť miliónov vzhliadnutí. Tvorcovia skladby teraz prinášajú fanúšikom prekvapenie - jej pôvodnú verziu. Na nej sa namiesto Celeste strieda s Majkom Spiritom jej producent Martin Šrámek alias Maxo.

Šedá eminencia slovenských speváckych hviezd, producent Martin "Maxo" Šrámek, a raper Majk Spirit sa rozhodli urobiť novú štúdiovú úpravu piesne I Was Wrong a ukázať tak fanúšikom, ako vznikal jeden rádiohit tohto leta. Jeho pôvodnú verziu predstavili štyri mesiace od premiéry Majkovho duetu so Celeste Buckingham.

Od mixpultu k mikrofónu

"Skladbu 'I Was Wrong' sme pôvodne s Celeste tvorili pre mňa. Hľadal som už len rapera, ktorý by sa do piesne hodil," spomína producent Martin Šrámek. Člen renomovaného nahrávacieho a produkčného štúdia Littlebeat totiž po niekoľkých rokoch dal na rady a odporúčania svojich speváckych kolegov, aby sa vydal popri producentskej i na spevácku dráhu. "Keďže text písala Celeste, zaspievala si pieseň v štúdiu i ona, a keď som počul, ako veľmi jej sedí, rozhodol som sa skladbu ponúknuť jej," dodal Maxo. Pôvodná demoverzia s jeho vokálom sa však celému tvorivému tímu páčila natoľko, až sa napokon rozhodli vyšperkovať ju a predstaviť  fanúšikom.

Hoci ako sólový spevák sa predstavuje až teraz, I Was Wrong nie je Maxovou speváckou prvotinou. Predchádzali jej vokály do Majkovej skladby Hľadám pravdu i tohtoročný spoločný track s H16 Chcem ťa tu. "O Maxovi sa už dlhšie vie, že je dobrý spevák. Pre mnohých je táto verzia ešte emotívnejšia. Je aspoň taký kvalitný spevák ako producent a takých nemáme veľa," opísal najnovšiu spoluprácu Majk Spirit.

Obe verzie I Was Wrong ešte tento rok vyjdú na reedícii Spiritovho albumu Nový človek spolu so singlom Všetky oči na mne ako aj s ostatnými hitmi, ktoré medzičasom zverejnil. Do konca roka prinesie ešte jeden vlastný singel - exkluzívnu spoluprácu, ktorá jeho tvorbu posunie na novú úroveň. "To najsilnejšie tento rok ešte len predstavíme," prezradil Michal Matejovič, manažér Majka Spirita.

Porovnajte si obe verzie hitu I Was Wrong:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová z agentúry Soul For Show. Text bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit