Do Aegon arény NTC v Bratislave takmer presne o rok príde jedna z najhlasnejších kapiel na svete a predstaví svoj pripravovaný dvanásty album. Prvý koncert slávnej americkej skupiny Manowar na Slovensku v jej 35-ročnej histórii sa uskutoční 18. januára 2016.

Pripravované turné oznámili Manowar na ostravskom koncerte. Okrem Bratislavy zavítajú budúci rok aj do ďalších miest ako Praha, Brno, Ostrava či Varšava. "Do Bratislavy sa veľmi tešíme, nakoľko sme na Slovensku ešte nikdy nehrali," uviedol Joey DeMaio, ktorý zároveň dodal: "Máme tam veľmi veľa fanúšikov, ktorí za nami museli doteraz vždy cestovať do Čiech alebo iných krajín. Sme preto radi, že konečne prinesieme našu šou aj k vám."

Kapela má aktuálne veľa práce na prípravách nového albumu a na januárové miniturné, v rámci ktorého hrala v Ostrave, si odskočila priamo zo štúdia. Očakávanú nahrávku by mala formácia dokončiť hneď po svojom návrate. S novým albumom by mal byť spojený aj budúcoročný koncert v Bratislave, na ktorom sa Manowar predstaví v zložení Joey DeMaio, Eric Adams, Karl Logan a Donnie Hamzik.

Najhlasnejšia kapela

Manowar patrí k základným stavebným kameňom a priekopníkom heavy metalu na svete. Svoju hudobnú kariéru založila na oddanosti tomuto žánru a nezameniteľnej skladbe piesní. Počas svojej 35-ročnej kariéry odohrala ako headliner koncerty na všetkých najvýznamnejších metalových festivaloch.

V roku 1984 bola zapísaná do Guinessovej knihy rekordov ako najhlasnejšia kapela na svete, keď im v Nemecku namerali hlasitosť až 129,5 decibelov, čo je porovnateľné s výbuchom delostreleckého granátu alebo štartom stíhačky. V roku 2008 im na festivale Magic Circle, ktorého zakladateľom je práve Joey DeMaio, namerali dokonca 139 decibelov.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček z usporiadateľskej agentúry Promusic.

Foto: Magic Circle Entertainment

Súvisiaci interpreti: Manowar