Líder švédskej rockovej kapely The Hives by rád spolupracoval s austrálskou skupinou AC/DC. Tá nedávno pre problémy so sluchom speváka Briana Johnsona odložila niekoľko koncertov v USA. Muzikanti prezradili, že náhradné vystúpenia "sa budú konať neskôr tento rok, pravdepodobne s hosťujúcim spevákom".

37-ročný Howlin' Pelle Almqvist prostredníctvom sociálnej siete Facebook navrhol, že by súčasného lídra AC/DC mohol zastúpiť práve on. "Veľmi ma zarmútilo, že Brian Johnson nemôže s AC/DC pre zdravotné problémy odspievať niekoľko koncertov. Ten muž je legenda. Želám mu všetko dobré a ak môžem nejako pomôcť, tak vedzte, že som tu. Strávil som veľa rokov na tých najväčších svetových pódiách a podľa mnohých som ten najlepší rockový frontman. Na základe reakcií z Austrálie si myslím, že vaše publikum ma má naozaj rado. Vaše skladby spievam už od šiestich rokov. Prosím, AC/DC, zvážte môj návrh," uviedol spevák.

O miesto 68-ročného Johnsona sa už uchádzal aj Dave Evans, ktorý v kapele pôsobil v období 1973 - 1974. AC/DC čelia v ostatných rokoch viacerým zmenám v zložení. V roku 2014 nútene ukončil kariéru gitarista Malcolm Young, ktorému diagnostikovali demenciu. Nahradil ho jeho synovec Stevie Young, ktorý sa podieľal aj na najnovšej štúdiovke Rock or Bust (2014). Vlani skupinu opustil v dôsledku problémov so zákonmi Phil Rudd, ktorého za bicími vystriedal Chris Slade.

The Hives vydali prvý album Barely Legal v roku 1997. Odvtedy ponúkli štúdiovky Veni Vidi Vicious (2000), Tyrannosaurus Hives (2004), The Black and White Album (2007) a Lex Hives (2012). Okrem toho vydali aj kompiláciu Your New Favourite Band (2001) a niekoľko EP nahrávok. Kapelu, ktorá je známa vďaka energickým koncertom a čiernobielemu imidžu, tvoria okrem spomínaného speváka Nicholaus Arson, Vigilante Carlstroem, Dr. Matt Destruction a Chris Dangerous.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: AC/DC, The Hives