Fanúšikovia nemeckej elektronickej stálice Scooter sa môžu tešiť na veľkú narodeninovú párty. Formácia okolo speváka H.P. Baxxtera je na scéne už viac ako 25 rokov a od minulého roka toto výročie oslavuje s fanúšikmi na veľkom turné. Po Bratislave, kde sa skupina predstaví budúcu sobotu, zavíta Scooter na jeseň aj do metropoly východu.

Legendárny Scooter sa po rokoch vracia na Slovensko, aby fanúšikom predviedol naozaj veľkolepú šou plnú svetelných a pyrotechnických efektov a tanečníkov, ale hlavne energickej hudby a nesmrteľných hitov. Celé to vypukne už v sobotu 23. marca o 19:00 v bratislavskej NTC Aréne. Ako špeciálny hosť sa predstaví jeden z veľkých talentov na slovenskej tanenčnej scéne, dídžej a producent Mark Voss, ktorý koncom minulého roka ovládol talentovú súťaž v rámci svetového hudobného vydavateľstva.

Keďže o jarné koncerty je veľký záujem, kapela sa rozhodla turné 100% Scooter - 25 Year Wild & Wicked Tour predĺžiť až do jesene. Navštívi tak ďalšie mestá, v ktorých ešte s fanúšikmi svoje výročie neoslávila. Jedným z nich budú aj Košice, kde sa Scooter predstaví 9. novembra v Multi Hale Košice.


V šatni chcú dídžejskú aparatúru a soundsystém

Počas oboch slovenských koncertov sa môžete tešiť na hity ako Hyper Hyper, Fire, How Much Is the Fish?, Ramp! (The Logical Song), Nessaja, Maria (I Like It Loud) či Move Your Ass. Premiérovo sa na Slovensku predstaví aj nová posila skupiny Scooter. Sebastian Schilde alias Naco sa už rovnako ako zvyšní členovia kapely nevie dočkať atmosféry v Bratislave: "Chlapci mi spomínali, že na Slovensku hrali už dvakrát a vždy to bolo špeciálne najmä vďaka fanušíkom. Je pre mňa naozaj cťou byť súčasťou takej legendy a stáť po boku H.P. Baxxtera." 

Napriek 24 hitom v top ten, 30 miliónom predaných nosičov a 90 zlatých a platinových dosiek za predaj ostávajú členovia skupiny Scooter pri zemi. Do šatne požadujú len jeden z najdrahších druhov šampanského a špeciálnu dídžejskú aparatúru a soundsystém s výkonom, ktorý by slušne ozvučil klub pre niekoľko stoviek ľudí. 

"Na oslavu v Bratislave sa naozaj tešíme, už len preto, že môžeme priniesť niečo, čo slovenskí fanušíkovia ešte nevideli. A tiež sa tešíme na atmosféru, ktorú dokážu Slováci vytvoriť. Rozbalíme to naplno presne tak ako to robíme už 25 rokov," pozýva H.P. Baxxter.


Scooter vznikli na základoch synthpopovej kapely Celebrate the Nun, v ktorej sa v roku 1986 v Hannoveri zišli H.P. Baxxter (vlastným menom Hans Peter Geerdes) a Rick J. Jordan. V roku 1989 sa v Hamburgu stretli s manažérom Jensom Thelom, s ktorým najskôr vytvorili remixovú skupinu The Loop a krátko na to v roku 1993 založili Scooter. Kvalitne produkovaný a po všetkých stránkach dotiahnutý projekt mixuje prvky happy hardcore a hard trance a stavia na prepracovanej pódiovej šou s množstvom svetelných a pyrotechnických efektov, a samozrejme na charizme a prejave frontmana H. P. Baxxtera.

Všetky podrobnosti o blížiacom sa bratislavskom koncerte nájdete na stránke www.facebook.com/scooterbratislava alebo na Facebook evente.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka koncertu Lucia Slováková. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Markéta Waignerová

Súvisiaci interpreti: Scooter