Kanadský spevák, skladateľ, muzikant a básnik Leonard Cohen, známy aj z koncertov v slovenskej metropole, zbiera úspechy s novým štúdiovým albumom Old Ideas. Vydal ho po skoro osemročnej prestávke, pričom je dvanástym v jeho viac ako 45-ročnej speváckej dráhe. Ten predchádzajúci, Dear Heather, vyšiel v októbri 2004.

Album Old Ideas sa dostal na prvé miesto v jeho rodnej Kanade, druhú pozíciu dosiahol v Anglicku aj Austrálii, tretiu v Spojených štátoch. Prvú priečku dosiahol okrem Kanady v deviatich krajinách, jednou z nich je Fínsko, kde sa Cohen ako 77-ročný interpret stal novým vekovým rekordérom na prvom mieste rebríčka.

Nahrávka ponúka desať nových piesní z Cohenovho pera - Going Home, Amen, Show Me the Place, Darkness, Anyhow, Crazy to Love You, Come Healing, Banjo, Lullaby a Different Sides. Pri štyroch z nich je spoluautorom americký skladateľ, hráč na klávesových nástrojoch a producent Patrick Leonard, známy aj z dlhoročnej spolupráce s Madonnou, pri jednej zas spolupracovala americká speváčka, skladateľka a klaviristka Anjani Thomas.

Leonard Cohen - Different Sides

Leonard Cohen má na konte 12 štúdiových albumov. K diskografii patria aj štyri live albumy, ten štvrtý v kombinácii CD + DVD Live In London vyšiel v marci 2009. Dva roky predtým bol uvedený do siene slávy v rodnej Kanade a dostal aj najvyššie vyznamenanie Order of Canada. V Bratislave koncertoval dvakrát, 28. augusta 2009 v Incheba Expo Aréne a 13. októbra 2010 v Sibamac Aréne NTC.

Zdroj: TASR
Foto: Dominique Issermann - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen