Spevák Bruno Mars, ktorý sa v súčasnosti pripravuje na veľkolepé vypredané turné Moonshine Jungle Tour začínajúce 22. júna vo Washingtone, má dôvod na radosť. V ostatných dňoch dosiahol niekoľko významných úspechov, napríklad sa stal hudobníkom s najvyšším počtom No.1 singlov.

Z druhého albumu Bruna Marsa s názvom Unorthodox Jukebox sa veľmi rýchlo stal celosvetový fenomén. Nedávno vystúpil na najvyššiu priečku hitparády Billboard 200 a priniesol spevákovi prvé víťazstvo v americkom albumovom rebríčku. Zároveň získal multiplatinovú platňu za viac ako milión predaných kusov v USA. Platinu mu zase vyniesli predaje v Austrálii, na Novom Zélande, v Kanade, Francúzsku, Írsku a Anglicku, kde zvalcoval hitparády a stal sa z neho najrýchlejšie vypredaný sólo album roka 2012. 

Z úspešnej dosky pochádza aj stále aktuálny singel When I Was Your Man, ktorý dosiahol najvyššiu pozíciu hitparády Billboard Hot 100 a doteraz sa ho celosvetovo predalo viac ako 3 milióny kusov. Je to už druhý No.1 singel z nového albumu, predchádzal mu hit Locked Out Of Heaven, ktorý sa na začiatku roka udržal na špici celých 6 týždňov. Singel When I Was Your Man je zároveň už šiestym v poradí, ktorý dosiahol najvyšší úspech hitparády hraností Billboard Mainstream Top 40, čím v kategórii sólistov predbehol Justina Timberlaka i Nellyho v celkovom poradí víťazov počas 20 rokov trvania hitparády.


Podľa časopisu Billboard získal Bruno Mars všetkých päť No.1 singlov rýchlejšie než ktorýkoľvek iný mužský spevák od čias Elvisa Presleyho. Aby toho nebolo málo, When I Was Your Man je Marsov 11. song, ktorý prekročil miliónovú predajnosť, pričom to všetko spevák stihol len počas troch rokov, odkedy sa prvýkrát objavil na scéne. Držiteľ Grammy, ktorý sa v máji predstavi aj na odovzdávaní cien Billboard Music Awards, sa tak môže hrdiť skutočne pozoruhodnými štatistikami. Tie len potvrdzuje viac ako 100 miliónový predaj všetkých jeho singlov a robí z neho jedného z najvýznamenších skladateľov, producentov a sólistov súčasnej hudobnej scény.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Kostelníková z Forza Music.

Foto: Kai Z. Feng

Súvisiaci interpreti: Bruno Mars