Anglická rocková kapela Keane debutuje so svojou štvrtou štúdiovkou Strangeland (2012) na vrchole britského albumového rebríčka, čo sa jej predtým podarilo aj s prechádzajúcimi štyrmi nahrávkami - albumami Hopes and Fears (2004), Under the Iron Sea (2006) a Perfect Symmetry (2008) a EP Night Train (2010).

V tomto smere sú úspešnejší iba legendárni The Beatles, ktorí od svojho debutu dobyli UK Chart so siedmimi albumami po sebe. Z albumu Strangeland, na ktorom Keane spolupracovali s producentom Danom Grech-Margueratom, obsahuje dvanásť skladieb. Vyšli z nej už dva single - Silenced By The NightDisconnected.

Keane - Silenced by the Night

Na druhú priečku sa posunula speváčka Emeli Sandé s nahrávkou Our Version of Events (2012), ktorej pred týždňom patrilo až ôsme miesto. Na trojke je ďalšia novinka - siedmy album anglického hudobníka Richarda Hawleyho s názvom Standing At The Sky's Edge (2012).

Z päťky na štvorku sa posunula speváčka Adele s albumom 21 (2011), za ňou sa umiestnila Američanka Lana Del Rey so štúdiovkou Born To Die (2012), ktorá bola pred týždňom na dvojke. Do top 10 sa tento týždeň dostala ešte jedna novinka - anglická kapela The Cribs a ich album In the Belly Of The Brazen Bull (2012) na deviatke.

The Cribs - Come On, Be A No-One

Singlový rebríček dobyla britská speváčka kosovského pôvodu Rita Ora s piesňou R.I.P. Skladba, v ktorej hosťuje raper Tinie Tempah, je prvým singlom z jej pripravovaného debutového albumu. Pre 21-ročnú rodáčku z Prištiny je to už druhý triumf v singlovom UK Charte po tom, čo vo februári dobyl singlový rebríček DJ Fresh so skladbou Hot Right Now, v ktorom Ora hosťovala.

Na druhú priečku klesla minulotýždňová jednotka - singel Young speváčky Tulisy, pokles o jednu priečku zaznamenala aj Kanaďanka Carly Rae Jepsen s piesňou Call Me Maybe, ktorej patrí aktuálne tretie miesto. Naopak o priečku nahor sa posunul britský spevák Alex Clare so skladbou Too Close na štvorke.

Prvú päťku uzatvárajú americká indie-popová skupina Fun a speváčka Janelle Monáe so skladbou We Are Young, ktorá bola predtým tri týždne po sebe na treťom mieste. Okrem Rity Ory sa do top 10 dostala ešte jedna novinka - singel Live My Life americkej hip-hopovej skupiny Far East Movement, v ktorom hosťuje Justin Bieber. Skladba debutuje na siedmej priečke.

Rita Ora feat. Tinie Tempah - R.I.P.

Britský rebríček albumov (6. mája 2012 - 12. mája 2012):

1. Keane - Strangeland
2. Emeli Sandé - Our Version Of Events
3. Richard Hawley - Standing At The Sky's Edge
4. Adele - 21
5. Lana Del Rey - Born To Die
6. Rebecca Fergusin - Heaven
7. Olly Murs - In Case You Didn't Know
8. Gotye - Making Mirrors
9. Cribs - In The Belly Of The Brazen Bull
10. Jack White - Blunderbuss

Britský rebríček singlov (6. mája 2012 - 12. mája 2012):
1. Rita Ora feat. Tinie Tempah - R.I.P.
2. Tulisa - Young
3. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
4. Alex Clare - Too Close
5. Fun feat. Janelle Monáe - We Are Young
6. Train - Drive By
7. Far East Movement & Justin Bieber - Live My Life
8. Rihanna - Where Have You Been
9. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
10. Jessie J feat. David Guetta - LaserLight

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/keane

Súvisiaci interpreti: Keane, Rita Ora