Koncert pre RTVS, ktorý sa mal uskutočniť v utorok 18. júna na Námestí slobody, sa prekladá.
Na rovnaký deň bol totiž avizovaný Pochod za slobodu a demokraciu. Nový termín Koncertu pre RTVS bude zverejnený v dostatočnom predstihu.

Správa bola pôvodne vydaná v piatok 14. júna a aktualizovaná bola 17. júna o 11:10.

"Vítaní sú všetci, ktorým nie je ľahostajné zachovanie verejnoprávnosti a nezávislosti RTVS," uviedol tím festivalu Pohoda, ktorý koncert pôvodne plánoval na 18. júna o 18:00. V tomto termíne sa napokon neuskutoční, o novom termíne budeme informovať.

Počas podujatia zahrá Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pod vedením dirigenta Adriana Kokoša rôzne diela od klasiky cez symfonické spracovanie hudby Mekyho Žbirku až po diela Svetozára Stračinu, ktoré vychádzajú z tradičnej ľudovej hudby. Moderátorom koncertu bude Martin Staňo z Rádia_FM.

"RTVS a Pohoda festival sú dlhoročnými partnermi, ktorí každoročne spolupracujú. Vítam ich aktivitu a vážim si túto iniciatívu na podporu RTVS a verejnoprávnosti na Slovensku. Som veľmi rád, že práve Symfonický orchester slovenského rozhlasu, ktorý je jedným z dôležitých pilierov verejnoprávnej RTVS, prinesie silný hudobný zážitok širokej verejnosti," dodáva k podujatiu generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Aktualizované informácie o koncerte nájdete na Facebook evente.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Pohoda festivalu Jozef Hámorský. Správu sme upravili.