Stroj času existuje! 28. septembra sa o tom môžete presvedčiť v košickej Steel Arene, kde sa predstavia hviezdy tanečnej scény, ktoré v 90. rokoch valcovali svetové hitparády a diskotéky - svetoznámy DJ Bobo, legendárna formácia 2 Unlimited, Turbo B zo Snap!, Brazílčanka Olga známa z projektu Corona a raper Ice MC.

V agentúre Celebration prišli s myšlienkou organizovať tanečné party pod názvom Back to the 90's pred dvoma rokmi. Pilotný projekt uviedli na scénu v novembri 2011 v Bratislave a Košiciach, kde pod názvom Ray & Anita vystúpili spomínaní vokalisti formácie 2 Unlimited, Snap!, Culture Beat, Technotronic a Captain Hollywood Projekt. Keďže fanúšikovia tanečnej scény 90-tych rokov reagovali mimoriadne pozitívne, v septembri ich v metropole východu čaká druhé pokračovanie.

"Pred dvoma rokmi sme si na základe našich skúseností a postrehov povedali, že ľudia si radi zaspomínajú na staré dobré časy 90-tych rokov, preto sme pre nich minulý rok prvýkrát pripravili Back to the 90's vol. 1. Sme radi, že sa nám podarilo osloviť širokú cieľovú skupinu od 25 do 45 rokov a vychádzajúc z toho, že sa výborne bavili, pokračujeme v septembri ďalšou party," uviedol Ľuboš Virág z agentúry Celebration.

Párty v Steel Aréne fanúšikom pripomenie hviezdu DJa Boba, ktorý v časoch najväčšej slávy v roku 1995 vystúpil počas jediného európskeho turné pred viac než 400-tisíc fanúšikmi. Raper Ray Slijngaard a speváčka Anita Doth zase získali počas pôsobenia v 2 Unlimited zlaté a platinové platne v 24 krajinách sveta. Od roku 2009 úspešne koncertovali pod názvom Ray & Anita, a tak sa napokon pridal aj producent Jean-Paul DeCoster a po 13 rokoch spoločne obnovili značku 2 Unlimited. Návrat na scénu ohlásili 11. júla 2012. Organizátori akcie komunikujú vystúpenie Ray & Anita, no možno budú napokon fanúšikovia prekvapení vystúpením kompletnej zostavy legendárnej formácie.

Niektorí z účinkujúcich v rokoch, kedy popularita žánra eurodance klesla, svoj talent potvrdili aj mimo hudobnej brandže. Napríklad Ice MC, interpret skladby Think About The Way, známej vďaka soundtracku kultového filmu Trainspotting, či megahitu It's a Rainy Day, je dnes uznávaným maliarom. "Pri výbere interpretov sme sa nechali motivovať fanúšikmi, medzi ktorými sme si urobili prieskum. Nakoniec nám vyšla zostava, ktorej headlinerom bude DJ Bobo, preto sme si istí, že ľudia sa majú na čo tešiť," uviedol Virág.

Okrem najväčších tanečných hitov 90. rokov sa môžu fanúšikovia tešiť na svetelné efekty v "dobovom" štýle a farbách ale aj na moderné vizualizácie na LED stenách. "Môžem prezradiť, že oproti minulému roku budeme v hale o dve hodiny dlhšie. Začíname o ôsmej večer a končiť budeme o druhej nad ránom," dodal organizátor akcie. Viac informácií získate na stránke www.celebration.sk.

DJ Bobo pozýva na Back to the 90's v Košiciach

Zdroj: Celebration, pm
Foto: Rayandanita.org

Súvisiaci interpreti: 2 Unlimited, Dj Bobo