Na slovenskej hudobnej scéne pred niekoľkými mesiacmi vznikla nová formácia Egon & Pepso. Ide o spoločný projekt dvoch nezávislých bratislavských hudobníkov a interpretov – Slavomíra Bachratého a Petra Horvátha, ktorého výsledkom je ich prvý singel s názvom Anger.

Hudobný štýl, ktorý ponúka formácia Egon & Pepso, nie je jednoduché definovať. Inšpiráciu čerpajú v alternatívnom rocku, downtempe aj v urban pope. So singlom Anger, ku ktorému natočili videoklip, majú ambíciu zaujať aj v zahraničí.

"Nakrúcalo sa v opustenej trafostanici pri Devínskej Novej Vsi, odkiaľ obaja pochádzame a v klipe sa objaví aj niekoľko našich známych a priateľov. V pesničke je odzrkadlený príbeh o tom, aké to je cítiť sa nahnevaný a zároveň milovať, aj o neodvratnom konci zdanlivo hlbokého, ale v skutočnosti plytkého vzťahu," opísal umelecký zámer klipu Anger Slavo Bachratý.

Ten niekoľko rokov pôsobil ako líder kapely Goodox, ktorá zaujala najmä jeho autorskou piesňou Bridges – Mosty. Peter "Pepso" Horváth má zas na konte pôsobenia v rôznych iných hudobných zoskupeniach, napríklad funkovej kapele CoolHunter. Dvojica má pre svojich fanúšikov pripravené aj ďalšie skladby, ktoré prezentuje aj naživo s doprovodom dídžeja.

Egon & Pepso - Anger

Text: Roman Slušný
Foto: Facebook.com/EgonAndPepso

Súvisiaci interpreti: Egon