27. októbra zomrel Lou Reed, jedna z najvplyvnejších postáv v histórii svetovej hudby. Všetkých, pre ktorých niečo znamenal, pozýva agentúra Ore Pole 1. februára 2014 do bratislavského klubu Randal na koncert s názvom Lou Reed Tribute. Lístky sú v predaji od 10 eur.

Lou Reed bol kamarátom Václava Havla, ktorý vždy všetko hovoril narovinu. Rovnako bez pátosu robil aj Reed svoju hudbu a aj keď hral pred desaťtisícovým publikom (napríklad vlani na Pohode), tváril sa úplne obyčajne, ako keby krájal chleba u seba doma v kuchyni. Dnešný sound rockových a alternatívnych kapiel nesie v sebe nezmazateľnú pečať Lou Reeda a kapely The Velvet Underground a je možné, že bez ich vplyvu by dnes rocková hudba znela inak.

Na akcii Lou Reed Tribut vystúpia pražskí Velvet Underground Revival Band, ktorí Reeda a ďalších členov legendárnych The Velvet Underground naživo doprevádzali na koncertoch v Českej republike aj vo Francúzsku. Po dlhšej dobe sa v plnej paráde predstavia aj bratislavské kapely Kosa z nosa a Med.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová z agentúry Ore Pole.

Súvisiaci interpreti: Lou Reed