Česká speváčka a príležitostná modelka Iva Frühlingová pripravuje minialbum a píše ďalšiu knihu o zákulisí modelingu. Nahrávku, ktorá bude obsahovať šesť pesničiek, plánuje dokončiť vo Francúzsku, kde strávila ostatných šesť mesiacov.

"Bude to iný štýl, viac tanečný a mal by sa spojiť s projektom pre nadané deti. Je to o tom, že chcem predať skúsenosti i skúsenosti ďalších, ktorí sa o ne radi podelia. V máji budem vedieť viac, stačí sledovať moju stránku. Viac zatiaľ prezradiť nemôžem, pretože detaily sa stále riešia," povedala Frühlingová pre iDNES.cz.

Modelka v súčasnosti dokončuje aj svoju ďalšiu knihu o modelingu, ktorá by sa na trh mala dostať už na jar. "Příběhy modelek sa predávali dobre, boli celkovo tri dotlače a vydavateľstvo chce, aby som napísala druhý diel. V zahraničí veľa času ani priestor v hlave nemám, ale teraz píšem, aby som na jar mohla prísť s pokračovaním," poznamenala rodáčka z Litvínova.

Iva Frühlingová odštartovala svoju modelingovú kariéru v štrnástich rokoch, keď si ju pod svoje krídla zobrala francúzska modelingová agentúra. Odvtedy žila v Paríži, kde začala pôsobiť v skupine Turn Over. Demonahrávka s jej spevom sa dostala do rúk francúzskych producentov Michéla Eliho a Thierryho Saida. Dohodli sa na spolupráci a speváčka podpísala zmluvu na štyri albumy, ktoré mali vyjsť prostredníctvom vydavateľstva Virgin Records.

S debutovým albumom Litvínov (2003) sa dokázala presadiť vo Francúzsku a v Belgicku, ale i v rodnom Česku. Po ňom nasledovali nahrávky Baby Doll (2005) a Strip Twist (2007). Vlani vydala kompiláciu s názvom Retrospektive. Frühlingová sa v roku 2004 presťahovala naspäť do Českej republiky. O rok neskôr sa vydala sa speváka skupiny Kryštof Richarda Krajča. Ich manželstvo sa rozpadlo už v roku 2006.


Informácie zverejnila webová stránka idnes.cz.

Zdroj: SITA
Foto: Jana Kusalová - Ivaf.cz

Súvisiaci interpreti: Iva Frühlingová