Amerika v predposlednej časti speváckej šou X Factor zažila šok. Do trojice finalistov, ktorá sa 19. decembra pobije o päťmiliónový nahrávací kontrakt, sa neprebojovali lámači tínedžerských sŕdc Emblem 3. Simon Cowell však nemusí zúfať, s Tateom Stevensom a Carly Rose Sonenclar sa popasuje jeho ďalšie želiezko v ohni – Fifth Harmony.

Uplynulé kolo druhej série X Factor v Amerike bolo akoby o dvoch bojoch. Kým medzi Tateom Stevensom a Carly Rose Sonenclar vrie boj o prvú priečku už niekoľko týždňov a ich finálová účasť bola takmer istá, druhý boj viedli skupiny Simona Cowella medzi sebou len v tomto kole. Emblem 3 sa spolu s Fifth Harmony predbiehali, kto z nich poteší "šéfa", a hlavne, komu necvaknú zuby naprázdno pri vyhlasovaní výsledkov.

Za kratší koniec u porotcov ťahali Fifth Harmony. Najprv síce navodili zimomriavky cez Anything Could Happen od Ellie Goulding, na čo im L.A. Reid povedal: "Toto bola vaša najlepšia produkcia, akú ste kedy spravili." Ich mentor Simon Cowell ešte poukázal na to, že boli mnohokrát v súťaži podceňované, ale teraz sa môže stať čokoľvek (z angl. Anything Could Happen).

Ich druhá produkcia sa niesla v znamení Impossible, s ktorou v tejto súťaži začínali. Opakovanie singla speváčky Shontelle sa porote nepáčilo a traja zo štyroch mentorov vyjadrili obavy, či sa päť dievčat dostane do finále. Prebojovali sa doň a možno k tomu dopomohlo aj to, že si text piesne prispôsobili a zakomponovali španielčinu.

Fifth Harmony - Anything Could Happen

Amerika nechce sladkých chlapcov

Tento týždeň sa teda X Factor lúčil s Keatonom, Drewom a Wesleym. Tí si vybrali hit Petera Framptona Baby I Love Your Way, pri ktorom to uhrali do pop-reggae. Práve vtedy mali podľa L.A. Reida svoj moment hodný päť miliónov dolárov. V druhej piesni im ich mentor odporúčil evergreen od The Beatles, čo mnohí považovali za risk. V Hey Jude boli považovaní za lámačov ženských sŕdc akými boli aj "bítlsáci". Amerika však nakoniec hlasovaním vyvrátila všetky tvrdenia poroty. Stála za to aj tvár Britney Spears, ktorá neskrývala prekvapenie, keď sa dozvedela, že postupuje dievčenská skupina.

Emblem 3 - Hey Jude

Britney Spears pri vyhlásení postupu Fith Harmony

Autor: Marek Majzon
Foto: thexfactorusa.com