Keď Beastie Boys vlani odišli zo scény, málokto čakal, že ešte niekedy predstavia nejakú novinku. Mike D a Ad-Rock totiž dali Adamovi "MCA" Youchovi sľub, že po jeho smrti ako Beastie Boys už nenahrajú nové skladby. Teraz však jeden z ich fanúšikov objavil nezverejnené video k skladbe Too Many Rappers s hosťujúcim Nasom.

Beastie Boys a Nas nahrali spomínanú skladbu Too Many Rappers ešte v roku 2009, pričom o dva roky neskôr sa v mierne upravenej podobe objavila na poslednom albume Beastie Boys s názvom Hot Sauce Committee Part Two. To, že k nej vzniklo aj video, však až donedávna nevedel takmer nikto. V pondelok ho ale na webstránke strihača Neala Usatina objavil istý Eoin McLernon, fanúšik Beastie Boys z Írska, ktorý ho následne zverejnil. Po ďalšom pátraní navyše zistil, že režisérom klipu je Roman Coppola, syn slávneho Francisa Forda Coppolu.

Beastie Boys feat. Nas - Too Many Rappers

Pri Nasovi ešte chvíľu zostaneme. Nasir sa totiž zúčastnil minulý piatok v Brooklyne na oslave 50. narodenín legendárneho Slick Ricka (tie mal rodák z Londýna v skutočnosti až v stredu 14. januára), pričom spoločne tam zarapovali Rickov najznámejší hit Children's Story z jeho debutového albumu The Great Adventures Of Slick Rick. Záznam z tohto vystúpenia si teraz môžete pozrieť.

Slick Rick feat. Nas - Children's Story (Live)

Treťou legendou, o ktorej dnes bude reč, je Big Daddy Kane. Ten síce nevydal nový album už od roku 1998, z času na čas sa však ešte prihlási o slovo. Zatiaľ naposledy sa tak stalo minulý týždeň, keď sa na internet dostala skladba The Times, ktorú produkoval britský beatmaker Dr. G.

Big Daddy Kane - The Times

Common a John Legend získali v nedeľu Zlatý glóbus za spoločnú skladbu Glory, ktorú nahrali na soundtrack filmu Selma. V pondelok potom uzrelo svetlo sveta aj dlho očakávané video k tomuto tracku

Common & John Legend - Glory

Ako sme už niekoľkokrát písali, Ghostface Killah momentálne pripravuje album Sour Soul s kanadskou džez-hip-hopovou formáciou BadBadNotGood, ktorý má vyjsť 23. februára. Treťou ukážkou z neho je skladba Ray Gun s hosťujúcim MF Doomom, s ktorým by mal Ghost tento rok už konečne vydať dlho avizovaný projekt DoomStarks.

Ghostface Killah & BadBadNotGood feat. MF Doom - Ray Gun

Termanology vydal pre mesiacom nový album Shut Up And Rap, na ktorom nájdete aj skladbu Get Away. V nej hosťuje hviezdna zostava v zložení Skyzoo, Torae a Reks, takže by bola veľká škoda, keby k tomuto tracku nevzniklo aj video.

Termanology feat. Skyzoo, Torae & Reks - Get Away

Action Bronson plánuje 24. marca vydať album Mr. Wonderful, ktorý bude jeho major label debutom. Najnovšou ukážkou z neho sa stala skladba Actin Crazy v produkcii dvojice 40 a Omen.

Action Bronson - Actin Crazy

Wrekonize z ¡Mayday! dal fanúšikom novoročný darček v podobe EP nahrávky Sunny Winter, ktorú produkovalo duo Hippie Sabotage. EP obsahuje päť skladieb a stiahnuť si ho môžete zdarma TU.

Wrekonize - Shadows In The Dark 2015 (Picture This)

Producent The Dirty Sample vydal v stredu kompiláciu Raw Produce, na ktorú si pozval rapperov ako Guilty Simpson, Moka Only či Roc Marciano. Práve spoluprácu s posledným menovaným s názvom Three Sixty Five sa rozhodol zverejniť ešte pred vydaním samotnej nahrávky.

The Dirty Sample feat. Roc Marciano - Three Sixty Five

Roc Marciano tu dnes bude mať dvojité zastúpenie, no tentoraz ako producent. Do jeho beatu totiž nahrali General Steele a Mic Handz spoločnú skladbu Frontline, ktorú nájdete na mixtape The Joint. Ten dali dokopy Dead End Hip Hop a Salem Psalms, pričom vyjde už 3. februára.

General Steele & Mic Handz - Frontline

Producent Domingo si na 17. februára pripravil vydanie kompilácie Sessions & Lessons, ktorá bude obsahovať doteraz nezverejnené skladby. Jednou z nich je aj staršia vec All Time Great, v ktorej rapujú Sean Price a Ruste Juxx.

Domingo feat. Sean Price & Ruste Juxx - All Time Great

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/beastieboys

Súvisiaci interpreti: Beastie Boys, Nas