Len pár dní pred koncom roka 2015 vydala populárna slovenská reggae/dancehall formácia svoj nový album a už chystá ďalší. Nepôjde však o obyčajný štúdiový projekt, novinka s názvom Inna Jamdown vznikne na Jamajke s miestnymi hudobníkmi a celý proces zdokumentujú filmári.

Rockin' It je nielen názov čerstvo vydaného druhého albumu kapely Medial Banana, ale aj v slovenčine ťažko vyjadriteľné heslo, ktoré dokonale vystihuje ich prístup k životu a tvorbe. Nahrávka vyšla iba pred pár dňami a fanúšikovia sú nadšení. Kapela od svojich začiatkov profesionálne vyrástla a je to cítiť na každej novej skladbe. Makať však neprestáva ani bezprostredne po vydaní novinky a už teraz je na ceste za novým, priam vytúženým projektom, ktorý nesie meno Inna Jamdown.

Chalani si ním splnia sen, aký má azda každý reggae hudobník na svete. Vyrážajú na mesačnú dobrodružnú expedíciu na Jamajku, počas ktorej plánujú vytvoriť prvý slovensko-jamajský hudobný album. Ich tvorbu totiž obohatí plejáda jamajských interpretov. Do kolísky reggae hudby vyráža s časťou kapely aj filmový štáb, ktorý zaznamená proces tvorby v niekoľkodielnom video-dokumente. Celý tím projektu čakajú cesty na miesta ako je Blue Mountain, Portland či pôvodná rastafari osada Pinnacle. Dohodnutéje už aj nahrávanie v legendárnom štúdiu Tuff Gong a návšteva jedného z najvýznamnejších festivalov na ostrove, Rebel Salute.

Zážitky z tohto parádneho výletu a rôzne zákulisné momentky môžete sledovať vo forme live blogu na stránkach Red Bull Slovensko - redbull.sk/bananablog. Ochutnávky nového albumu Rockin' It, ktorý obsahuje okrem iného aj spoluprácu s Robom Grigorovom, nájdete na kapelovom Youtube kanáli a celý album si môžete zaobstarať na webe shop.rukahore.sk/medialbanana.

Vypočujte si novinky z albumu Rockin' It:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík. Viac sa dozviete aj na oficiálnych stránkach kapely medialbanana.com a www.facebook.com/MedialBanana. 

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Medial Banana