Druhé finálové kolo speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska patrilo tímom Dary Rolins a Michala Davida. Dvanástka súťažiacich zabojovala svojimi hlasmi v priamom prenose o priazeň nielen koučov ale aj televíznych divákov.

Prvým tímom, ktorý sa pustil do boja o päť miesteniek bol tím Michala Davida, ktorý spolu so svojím koučom otvoril večer spoločnou piesňou Michaela Jacksona We Are The World. Zo šestice spevákov výrazne zaujal porotu aj divákov David Weingartner skladbou Personal Jesus. "Veľmi dobrý výber, toto ti sadlo, jedno z najlepších čísel, čo som tu zatiaľ videl," ohodnotil vystúpenie Rytmus. Nadšenie sálalo aj zo slov Pepu Vojteka: "Klobúk dole, keby som tu mal mobil, tak ti pošlem hlas."

Zdalo sa, že tento výkon už v druhom finálovom kole nikto neprekoná, no obrovské nadšenie na seba nenechalo dlho čakať. Standing ovation si totiž zaslúženie vyspievala Ivanna Bagová skladbou I Will Always Love You od Whitney Huston. Rytmus jej výkon označil za bravúrny. Michal David ju dokonca označil za speváčku, ktorá je pre neho hlasom Česko Slovenska. 

Naopak vlna kritiky sa vzniesla na hlavu Alžbety Pažoutovej. "Dlho ti trvalo, kým si sa naladila," odštartovala kritické názory na jej adresu Dara Rolins. "Boli tam intonačné nedostatky. Chýbala mi tam charizma, nešla na mňa žiadna energia. Iba tu vidím babu, ktorá sa snaží zaspievať Pink," dodal Rytmus. Totožné názory mali i Vojtek s Davidom. Možno teda očakávať, že práve Pažoutová v pondelkovom rozhodnutí bude musieť zvládnuť tzv. rozstrel, ktorý rozhoduje o zotrvaní najslabších spevákov a speváčok v súťaži.

V druhej polovici súťaže dostal priestor tím Dary Rolins. Tá svojich zverencov pred ich samostatnými vystúpeniami podporila spoločnou verziu skladieb Don’t Speak a Party Rock Anthem. Ako prvá odštartovala svoju šou Dominika Šuľáková, ktorá si koučov získala svojím hlasom, energiou a pódiovým prejavom. 

Za jedno z najslabších vystúpení večera označil Rytmus prejav Kataríny Demskej, ktorá spievala skladbu Georga Michaela Freedom. Rovnako aj zvyšok koučov sa zhodol na tom, že vystúpeniu chýbala energia, chýbali v ňom akékoľvek emócie. Dara Rolins pripísala konečný výsledok tréme, ktorá bránila stopercentnému výkonu.  Naopak s úsmevom schádzala z pódia Zuzana Mikulcová, ktorej výkon označili koučovia za vysoko profesionálny, krásny či prirodzený. 

Druhý finálový večer uzavrela najmladšia účastníčka talentovej súťaže Simona Hégerová piesňou We Found Love od Rihanny. Jej výkon ocenilo publikum mohutným potleskom, no koučovia mali iný názor. Na stratený rytmus upozornil Michal David, ani Rytmusovi sa vystúpenie príliš nepáčilo. "Mám pocit, že ti to nesadlo, miestami ma to nudilo, javiskový prejav bol  amatérsky," zhodnotil svoje dojmy.

V pondelkovom priamom prenose budú diváci opäť s napätím očakávať, ktorí súťažiaci sa s Hlasom Česko Slovenska budú musieť rozlúčiť. Svojimi hlasmi do značnej miery zamiešajú karty televízni diváci, no v konečnom dôsledku o mene toho, kto súťaž opustí, rozhodnú koučovia svojich tímov Dara Rolins a Michal David.

Zloženie tímu Michala Davida:

Alžbeta Pažoutová
David Weingartner
Kateřina Petráňová
Brunno Oravec
Ivanna Bagová
Petr Kutheil

Zloženie tímu Dary Rolins:

David Bisek
Katarína Demská
Simona Hégerová
Dominika Šuľáková
Miloš Novotný
Zuzana Mikulcová

--
Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.nova.cz