Taliansky tenorista Andrea Bocelli odspieval na Veľkonočnú nedeľu sólový koncert z prázdneho milánskeho Dómu. Koncert bol streamovaný pre milióny ľudí na celom svete, ktorých pohyb bol obmedzený v rámci opatrení prijatých v rámci boja proti novému koronavírusu, informovala agentúra AFP.

Vystúpenie nazvané Hudba pre nádej (Music for Hope ), odvysielané z Dómu naživo, sledovalo v priamom prenose na Youtube viac ako 22 miliónov divákov. Andrea Bocelli v sprievode organistu odspieval štyri piesne vo vnútri nádhernej gotickej budovy a koncert zakončil skladbou Amazing Grace, ktorú odspieval na schodoch katedrály v pozadí s fotomontážou zobrazujúcou prázdne ulice Paríža, Londýna a New Yorku.
      

"V deň, keď oslavujeme dôveru v život, ktorý víťazí, mi bolo cťou a potešením odpovedať Si (talianske Áno) na pozvanie mesta a milánskeho Dómu," uviedol legendárny nevidomý spevák v správe pred svojím vystúpením."Vďaka naživo vysielanej hudbe, spájajúcej milióny zopnutých rúk kdekoľvek na svete, objímeme toto ranené pulzujúce srdce Zeme," povedal.
      
Miláno je metropolou severotalianskeho regiónu Lombardsko, ktorý je spomedzi všetkých krajov Talianska najviac postihnutý epidémiou choroby COVID-19 vyvolávanej koronavírusom SARS-CoV-2. Zaznamenali tam už viac ako 9000 obetí na životoch. Kostoly v Taliansku zostávajú zatvorené, platilo to aj počas Veľkonočných sviatkov. Bhoslužby celebrované pápežom Františkom boli streamované a odvysielané viacerými televíziami.
      
Zdroj: TASR
Foto: TASR / AP

Súvisiaci interpreti: Andrea Bocelli