Írska kapela U2 odštartovala vo štvrtok večer dlho avizované Innocence + Experience Tour. Úvodné vystúpenie sa uskutočnilo v kanadskom Vancouveri. Počas skladby Still Haven't Found What I'm Looking For gitarista The Edge spadol z pódia, no ako neskôr informoval prostredníctvom služby Instagram, z incidentu vyviazol bez zranení.

Začiatok turné neovplyvnilo ani úmrtie bubeníkovho otca, ktorý zomrel v nedeľu v Dubline vo veku 92 rokov. Larry Mullen Jr. následne zrušil účasť na skúškach v Kanade, aby sa mohol zúčastniť na pohrebe, no pre štart turné bol pripravený. "Skvelé načasovanie, otec," zažartoval na pohrebe 53-ročný hudobník. "Nebol dlho chorý, no v piatok sme dostali zlé správy. Rozhodol sa, že v nedeľu opustí strasti života. Chcem len potvrdiť, že medzi nami nie je žiadna ľútosť. Milujem ťa, a ty to vieš. Neľutujem," povedal počas príhovoru Mullen Jr.
 
Turné Innocence + Experience Tour formácie U2 pokračuje dnes ďalším vystúpením vo Vancouveri. Následne sa hudobníci presunú do ďalších miest v USA a Kanade. Európska časť turné sa začne 4. septembra v Turíne. Kapela okrem toho zahrá aj v Amsterdame, Štokholme, Berlíne, Barcelone, Antverpách, Kolíne nad Rýnom, Londýne, Glasgowe a Paríži.


Zdroj: SITA (Gigwise.com, BelfastTelegraph.co.uk)
Foto: Dan Steinberg/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: U2