Farby Covid automatu sa rozjasňujú, čo znamená, že čoskoro budú mať zelenú aj koncerty slovenského huslistu Filipa Jančíka. Fanúšikovia netradičného prevedenia filmovej hudby v prostredí hradov, zámkov či kostolov sa tak môžu tešiť, že si po niekoľkých mesiacoch ticha konečne prídu na svoje.

Pandemické opatrenia sa dotkli viacerých domácich hudobníkov. Aj 28-ročný Filip Jančík chystal pre svojich verných fanúšikov a všetkých priaznivcov filmovej hudby veľkolepé turné v akustickom formáte, ktoré však muselo byť posunuté. Teraz sa teší, že po dočasnej stopke ukazuje pandemický semafor jednoznačné "Choď!".

"Konečne! Na koncerty a fanúšikov sa brutálne teším. Po viac než roku si to všetci zaslúžime. Pódium je môj domov," hovorí huslista, ktorý sa na Slovensku v posledných rokoch teší veľkej obľube. Všetky jeho doterajšie koncerty a turné po Slovensku boli beznádejne vypredané.

Hoci sa niektoré z jeho minuloročných koncertov podarilo odohrať v čase uvoľnených opatrení počas vlaňajšieho leta, mnohé mestá stále čakajú na jeho hudobnú šou so známymi melódiami zo seriálového hitu Game of Thrones alebo filmových ság Piráti Karibiku či Gladiátor. Vynahradí im to v auguste a septembri na veľkom turné, na ktorom sa predstaví v sprievode medzinárodnej zostavy hudobníkov z Českej republiky, Maďarska, Ukrajiny, Rakúska, ba dokonca aj z Izraela.


Medzi miestami, ktoré talentovaný muzikant tento rok navštívi, sú napríklad Zvolenský zámok, amfiteáter v Banskej Štiavnici, evanjelický kostol v Martine, Reduta v Spišskej Novej Vsi, Kulturpark v Košiciach, Stara tržnica v Bratislave či katedrála v Trnave. Po troch rokoch si tiež zopakuje koncert na Trenčianskom hrade.

Filip Jančík sa do pozornosti domáceho publika dostal pred šiestimi rokmi, keď na otváracom ceremoniáli Špeciálnych olympijských hier sprevádzal kanadskú speváčku Avril Lavigne. Interpretka niekoľkých svetových hitov si Filipa všimla pri hraní v uliciach Los Angeles. Medzitým, vtedy ešte ako 22-ročný, vydal zopár videí svojského husľového prevedenia svetoznámych hitov. Odvtedy vystupoval vo Švédsku, Fínsku, Nemecku, Kuvajte, Rusku, Belgicku, Maďarsku, či v ázijskom Singapure. V roku 2018 dostal pred domácim desaťtisícovým davom pochvalu od Karla Gotta počas megakoncertu na Zimnom štadióne O. Nepelu v Bratislave.

Lístky na Jančíkove koncerty sa spravidla predávajú "ako teplé rožky", preto ak už máte jasno v tom, kde chcete stráviť jeden z augustových alebo septembrových večerov, s nákupom vstupeniek neváhajte.

Vstupenky:  

Novinky Filipa Jančíka a zaujímavosti zo zákulisia príprav koncertnej šnúry môžete sledovať na jeho oficiálnych profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)
Foto: archív hudobníka