Pre magazín Classic Rock to priznal spevák a frontman Matt Bellamy. "Vždy som sa veľmi zaujímal a bol som ovplyvnený filmovou hudbou. Vyrastal som na filmoch od Stephena Spielberga a Johna Williamsa. A tiež som vždy bol veľkým fanúšikom Hansa Zimmera," povedal Bellamy.

"Hans Zimmer je najlepším skladateľom modernej filmovej hudby. V piesni The 2nd Law je jednoznačne cítiť jeho vplyv," vyjadril sa spevák kapely Muse o autorovi, ktorý napísal hudbu aj k poslednej Batmanovke The Dark Knight Rises. Na otázku, či chcela kapela poňať nový album, ktorý vyjde v októbri, viac "filmovo", odpovedal Bellamy súhlasne.

V rozhovore tiež prezradil, že by rád zložil soundtrack k nejakému filmu. "Robiť filmový soundtrack je pravdepodobne tažšie ako robiť album. Chce to veľa práce, veľa času. A je to niečo, čo by som jedného dňa rád urobil, ale na to by kapela potrebovala dlhšiu pauzu," vyhlásil.

Muse - The 2nd Law: Unsustainable

Šiesty štúdiový album Muse The 2nd Law, ktorého názov je odvodený od jednej z piesní na albume, je podľa slov kapely veľmi rozmanitý. "Je to určite náš najrozmanitejší album. Každá pieseň bola produkovaná veľmi špecificky a inak podľa toho, čo bolo pre ňu najlepšie." Nahrávka je nasledovníkom albumu The Resistance, ktorý vyšiel v roku 2009 a bude obsahovať 13 songov.

Muse na jeseň podniknú i krátke turné k propagácii nového albumu vo Veľkej Británii. Začne sa v októbri a kapela odohrá dokopy 5 koncertov v Glasgowe, Londýne, Birminghame a Manchestri. "Po tomto krátkom turné sa vrátime v lete na vonkajšie pódiá. Myslím si však, že na tieto šou vymyslíme niečo omnoho veľkolepejšie," dodal Bellamy.

Zdroj: NME, mž
Foto: Muse.mu

Súvisiaci interpreti: Muse