Americký hudobník Stevie Wonder navštívil v utorok chorú soulovú speváčku Arethu Franklin v jej dome v Detroite. Speváčkina hovorkyňa Gwendolyn Quinn uviedla pre tlačovú agentúru Associated Press (AP), že kráľovnú soulu, ktorá je vážne chorá, navštívil aj reverend a bojovník za ľudské práva Jesse Jackson, ako i Franklinovej bývalý manžel, herec Glynn Turman.

Speváčke diagnostikovali v roku 2010 rakovinu. Keď sa objavili najnovšie správy o tom, že je chorá, fanúšikovia, priatelia a muzikanti ovplyvnení jej umením zverejnili pozitívne slová na jej adresu. Boli medzi nimi napríklad Rod Stewart, Mariah Carey, Chaka Khan, Lin-Manuel Miranda, Tyler Perry, Missy Eliot a Wayne Brady. Beyoncé sa na svojom koncerte s manželom Jay-Z v pondelok večer v Detroite poďakovala Franklinovej za jej "nádhernú hudbu" a povedala "Milujeme ťa". 

Bývalý prezident USA Bill Clinton zverejnil v pondelok na Twitteri odkaz, že spolu s manželkou Hillary Clintonovou "myslia dnes večer na Arethu Franklin a počúvajú jej hudbu, ktorá bola takou dôležitou súčasťou ich životov posledných 50 rokov".

Stiahla sa do úzadia

Aretha Franklin
(76) tento rok už skôr zrušila plánované koncerty, keď jej lekár nariadil odpočinok. Legendárna speváčka oznámila plán na odchod "do dôchodku" už vlani a vyhlásila vtedy, že bude vystupovať "iba na niektorých vybraných podujatiach". Soulová speváčka Franklin, viacnásobná držiteľka ceny Grammy, ktorej kariéra trvá už šesť desaťročí, je vážne chorá a v uplynulých dňoch bola obklopená svojimi najbližšími. Informoval o tom v pondelok rodinný priateľ a šéfredaktor portálu Showbiz411.com Roger Friedman.

Franklin vystupovala posledný raz vlani v novembri pre Nadáciu Eltona Johna na podporu výskumu AIDS v New Yorku. Rodina speváčky, ktorá sa v poslednom čase zdržiava už len vo svojom dome v Detroite, požiadala verejnosť o "modlitby a rešpektovanie súkromia".



Zdroj: TASR
Foto: AP Photo/Paul Sancya

Súvisiaci interpreti: Aretha Franklin