Americký spevák a hudobník Bruno Mars ohlásil svetové turné, v rámci ktorého sa predstaví aj v rakúskej Viedni. V miestnej Stadthalle vystúpi 3. júna budúceho roka. Tridsaťjedenročný interpret podporí šnúrou očakávaný album 24K Magic, ktorý plánuje vydať už tento piatok

Bruno Mars turné odštartuje 28. marca v belgických Antverpách. Nasledovať budú zastávky v ďalších európskych mestách ako Madrid, Lisabon, Barcelona, Glasgow, Londýn, Dublin, Amsterdam, Zürich, Mníchov, Kodaň, Berlín, Paríž či Miláno.

Po európskych koncertoch sa začne severoamerická časť turné, ktorú rodák z havajského Honolulu otvorí koncertom v Las Vegas. Následne sa zastaví v mestách ako Vancouver, Detroit, Chicago, Toronto, New York, Philadelphia či Miami, pričom turné zakončí 11. novembra vystúpením v Los Angeles. Vystúpenie Bruna Marsa vo Viedni 3. júna 2017 bude patriť k záverečnej sérii európskych vystúpení. Vstupenky sa dostanú do predaja 21. novembra.


Bruno Mars, vlastným menom Peter Gene Hernandez, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2004. Známym sa však stal až o šesť rokov neskôr vďaka spolupráci s rapperom B.o.B. na singli Nothin' On You, ktorý sa dostal na vrchol singlových rebríčkov v USA aj Veľkej Británii. Mars je tiež spoluautorom úspešnej piesne Billionaire Travieho McCoya a spolupracoval aj na hite Fuck You od Cee Lo Greena.

Na konte má zatiaľ dve štúdiovky - Doo-Wops & Hooligans (2010) a Unorthodox Jukebox (2012). Prispel tiež na soundtrack filmu Twilight sága: Úsvit - 1. časť (2011), pre ktorý nahral skladbu It Will Rain, a v roku 2014 s producentom Markom Ronsonom nahral hit Uptown Funk. Za nahrávku získali dve ceny Grammy. 

Zdroj: SITA
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Bruno Mars