Okrem avizovaného finále Rockovej maturity v kategórii Hard & Heavy sa o necelé dva týždne dozvieme aj meno víťaza spomedzi popových a pop rockových skupín. Najlepšia osmička interpretov v kategórií Pop & Rock sa predstaví 25. novembra v bratislavskom MMC.

Po základnom výbere sa 16 semifinalistov naživo predstavilo na pódiu Rockovej maturity, ktorý bol súčasťou festivalu Topfest 2016. Postup do finále získala sedmička súťažiacich, ktorých vybrala odborná porota pod vedením Juraja Kupca a mediálna porota zložená zo zástupcov časopisu Rock & Pop, televízie Slušnej kanál a rádia Rocková republika. Osemčlennú zostavu doplnil víťaz fanúšikovského hlasovania na sociálnej sieti Facebook. 

O víťazovi druhého ročníka Rockovej maturity v novovzniknutej kategórií Pop & Rock sa rozhodne 25. novembra v Majestic Music Clube v Bratislave. Počas finálovej noci sa môžete tešiť na hudobnú tvorbu súťažných kapiel Bullet Holes, Detox Of A Pony, Diamond Flowers, Christmas, The Gang, Tusté Baletky, Collegium SDS a Niečo Navyše. Večerom bude sprevádzať moderátor rádia Rocková republika Rasťo Očenáš. Program obohatia svojím koncertom The Rockefellas, ktorí si vlani na Rockovej maturite vybojovali tretie miesto. Na svoje si prídete aj v klube Randal, kde na vás čaká paralelne bežiaci bohatý hudobný program.    

Rocková maturita 2016 - Rock & Pop Zdroj: PR

Zastúpenie v porote kategórie Pop & Rock majú okrem Juraja Kupca aj známi hudobníci Zuzana Smatanová, Peter Bič, Bejzo z Polemicu, Vadim Bušovský a novinári z časopisu Rock & Pop, televízie Slušnej kanál a rádia Rocková republika. Trojica na stupni víťazov získa nahrávanie a vydanie albumu alebo singlov, natočenie videoklipu, podporu prostredníctvom mediálneho servisu, vecné ceny, klubové tour víťazov a hranie na partnerských podujatiach a festivaloch.

Vstupenky na finále Rockovej maturity:  Predpredaj.sk   

Redakciu Hudba.sk informoval Pavol Dráb, PR manažér súťaže Rocková maturita.   

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Collegium Sds, Christmas, NIEčO NAVYšE