Keďže na domácej scéne je od Nového roka úplne ticho, aj tentoraz sa budeme venovať iba novinkám zo zámoria. Ako už mnohokrát v minulosti, aj v uplynulých dňoch bol hlavnou témou Kanye West a jeho prhká povaha. Najnovšie sa dostal do konfliktu s istým mladíkom, ktorý vykrikoval rasistické poznámky na paparazzov a následne aj na Yeezyho snúbenicu Kim Kardashian.

Incident údajne začal práve nemenovaný 18-ročný mladík, keď Kim vchádzala do budovy v Beverly Hills, kde mala dohodnuté stretnutie ohľadom výberu nábytku do nového domu, ktorý momentálne s Kanyem zariaďuje. Za ňou šlo množstvo fotografov, na ktorých mladík začal vykrikovať rasistické poznámky, na čo mu Kim povedala, aby s tým prestal. On ale namiesto toho začal nadávať aj jej. Vtedy však na scénu vstúpil Kanye, ktorý prišiel na stretnutie už skôr. Mladík následne ušiel do chiropraktickej ambulancie, kam ho rapper nasledoval a po krátkej slovnej výmene ho udrel do ramena. Na miesto potom prišla aj polícia, no Kanye s Kim medzitým odišli preč.

Hudobné novinky

A teraz sa už poďme venovať hudbe. Snoop Dogg stihol vlani vydať hneď dva albumy - jeden reggae a druhý funkový. Dnes bude reč o tom druhom, ktorý nahral s hudobníkom Dâm-Funkom a ktorý nesie názov 7 Days Of Funk. Je na ňom aj skladba I'll Be There 4U, video ku ktorej si teraz môžete pozrieť.

I'll Be There 4U

Cappadonna z Wu-Tang Clanu si pripísal na svoje konto spoluprácu so spoločnosťou Outbreak Boards, s ktorou navrhol limitovanú edíciu skateboardov a oblečenia inšpirovaného skladbou Winterif Warz. Tá vznikla ešte v roku 1996, nachádza sa na Ghostfaceovom debutovom albume Ironman a Cappadonna do nej prispel vyše dvojminútovou strofou. A práve táto pasáž sa teraz, takmer 18 rokov po svojom vzniku, dočkala vlastného klipu, ktorý slúži ako promo k spomínanej spolupráci s Outbreak Boards.

Cappadonna - Winter Warz

Joell Ortiz síce momentálne s ostatnými členmi Slaughterhouse pracuje na ich tretej spoločnej štúdiovke, ktorá dostala názov Glass House, no popritom si nájde čas aj na vlastné skladby. Najnovšie vypustil "freestyle", v ktorom rapuje cez inštrumentálku Nosetalgia od dvojice Pusha T a Kendrick Lamar.

Joell Ortiz - Nosetalgia Freestyle

Pred týždňom sme síce písali, že Chuck Inglish a Sir Michael Rocks po takmer troch rokoch pripravujú nový spoločný album pod hlavičkou The Cool Kids, Sir Michael Rocks však okrem toho pracuje aj na svojej sólovke Banco. Prvým singlom z nej je skladba Memo, ku ktorej už vzniklo aj video.

Sir Michael Rocks - Memo

Nový klip má aj Freddie Gibbs, ktorý vlani v júni vydal svoj debutový album ESGN (Evil Seeds Grow Naturally). Z neho ako singel predstavil iba track One Eighty Seven. A práve ten sa logicky dočkal aj videa.

Freddie Gibbs feat. Problem - One Eighty Seven


Sandman, ktorý v minulosti pôsobil s vyššie spomínaným Pushom vo formácii Re-Up Gang, má vonku nový mixtape Sovereignty. Na ňom sa nachádza aj skladba Fright Night, v ktorej hosťuje ďalší philadelphský reprezentant Freeway. Celý mixtape je zdarma na stiahnutie k dispozícii TU.

Sandman feat. Freeway - Fright Night

Termanology koncom minulého roka vydal sólovku G.O.Y.A. (Gunz or Yay Avaliable), na ktorú už čoskoro nadviaže EP nahrávkou Más Goya. Prvou ochutnávkou z nej je skladba Set It Off s hosťujúcim Ransomom. O produkciu EP sa postará Shortfyuz.

Termanology feat. Ransom - Set It Off

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Cappadonna, Kanye West