Po úspešnom dokončení bakalárskeho štúdia kognitívnej neurovedy, ktoré prepožičalo názov Tamarinmu prvému hudobnému počinu, EP Bachelor of Science (2022), sa speváčka rozhodla v štúdiu pokračovať, no s magisterským zameraním na hudbu a produkciu. Teraz uvádza do sveta prvú ochutnávku novej tvorby – pieseň Mother Nature, rozoberajúcu témy ľudskej nátury.

Novinka je prvou ukážkou nového albumu, ktorý Tamara Kramar pripravuje nielen ako skladateľka, speváčka a gitaristka, ale aj ako producentka. V singli Mother Nature s nadhľadom a humorom nahliada do tém, v ktorých sa nájde snáď každý. Videoklip natočila a zostrihala sama vo svojom byte v anglickom Brightone – v prostredí, ktoré ju k piesni inšpirovalo a v ktorom vznikla väčšina nahrávky.

"Pesničku som začala písať ako pozorovanie môjho okolia, no rýchlo som si uvedomila, že ja som taká istá.. Vo svete sociálnych sietí sa stáva úplne normálnym, že vstaneme skoro, len aby sme potom mohli byť dve hodiny na telefóne. Prišlo mi to vtipné a smutné zároveň, tak som toto zamyslenie zhmotnila do piesne," hovorí 24-ročná hudobníčka a autorka, ktorá sa v texte dotýka aj iných zlozvykov typických nielen pre jej generáciu.

Na rozdiel od predošlých piesní, v novej hudbe Tamara figuruje aj ako producentka na čele tímu, ktorý si sama zostavila. Na basgitare hrá v piesni Mother Nature Michal Šelep, na klávesy Peter Kunzo, na trúbku Michal Cálik, na gitaru Tamara Kramar a na bicie špeciálny hosť Nicholas Stampf – talentovaný bubeník z Nemecka, ktorý hráva napríklad pre interpreta menom Nick Hakim alebo v kapele Zouj. O mix sa postaral Jaroslav Žigo a o master Ján Zborovjan.

Novinky Tamary Kramar môžete sledovať na všetkých známych sociálnych sieťach.

Redakciu Hudba.sk informoval Norbert Skoupa. Správu sme upravili.