Frank Turner, ktorý si podmanil domáce Anglicko a žne úspechy aj v Európe, Amerike a Kanade, príde 10. apríla prvýkrát do Bratislavy. V Majestic Music Clube predstaví svoj najnovší album Positive Songs For Negative People a fanúšikom zaspieva aj pesničku po slovensky.

"Ahojte, som Frank Turner a vidíme sa v apríli v Bratislave," pozýva hudobník po slovensky s typickým anglickým prízvukom vo videopozvánke. O sympatickom Angličanovi je známe, že v každej krajine, kde vystupuje, odspieva jednu zo svojich vlastných skladieb v jazyku danej krajiny. Inak to nebude ani v prípade premiérového koncertu u nás. Podľa všetkého to môže byť skladba Eulogy z albumu England Keep My Bones. "Frank sa rád učí cudzie jazyky. Tým, že prespieva svoju pesničku v jazyku krajiny, kde práve hrá, si zakaždým získa návštevníkov jeho koncertu," hovorí Michal Očovan z usporiadateľskej agentúry ProMusic.

Turner začínal v roku 2001 v post-hardcorovej kapele Million Dead. Po jej rozpade v roku 2005 odštartoval sólovú kariéru, počas ktorej zatiaľ vydal šesť albumov - Sleep Is For The Week (2007), Love, Ire and Song (2008), Poetry Of The Deed (2009), England Keep My Bones  (2011), Tape Deck Heart (2013) a Positive Songs For Negative People (2015). V minulosti hosťoval na koncertoch The Offspring, Green Day, Flogging Molly či Architects. 

Základ koncertu budú tvoriť skladby z aktuálnej nahrávky Positive Songs for Negative People doplnené o prierez celou jeho doterajšou tvorbou. Pesničky tohto "punkového folkáča" z dedinky Meonstoke v južnom Anglicku sa vyznačujú paletou emócií a skvelou dynamikou. Ich živé prevedenie je prísľubom kvalitného koncertu, ktorý sa oplatí vidieť. V úlohe predkapely sa predstaví anglická úderka The Ducking Punches. Vstupenky sú v predpredaji v cene od 17 eur na státie a 20 eur na sedenie.


Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček z agentúry ProMusic.

Foto: Facebook.com/frankturnermusic

Súvisiaci interpreti: Frank Turner