Festival Hip Hop Žije, ktorý sa už po štvrtýkrát uskutoční na bratislavských Zlatých pieskoch, oznamuje jednu z hlavných zahraničných hviezd. Bude ňou človek, ktorý podľa magazínu Source patrí k top 20 najlepším producentom na svete.

DJ Premier je v svetovom hip-hope skutočnou ikonou. Bol spoluzakladateľom legendárnej, žiaľ už neexistujúcej skupiny Gang Starr. Počas svojej uz takmer 30-ročnej hudobnej kariéry sa môže pýšiť spoluprácami ako len málokto. Môžeme spomenúť napríklad mená ako Kanye West, Jay Z, Snoop Dogg, Notorious B.I.G., Busta Rhymes, The Game, Fat Joe, Limp Bizkit, Xzibit a desiatky ďalších.

Momentálne vystupuje buď sám ako dídžej alebo spolu s raperom Royce da 5'9" pod menom Phryme. Jeho dídžejské vystúpenia sa vyznačujú obrovskou energiou a taktiež veľkou interakciou a komunikáciou s publikom. Na Slovensku sa predstaví prvýkrát.


DJ Premier ale nebude tou najväčšou hviezdou celého festivalu. Organizátori odhalia meno hlavného headlinera už o niekoľko týždňov. Zatiaľ sú známe domáce mená, ktoré svoju účasť na festivale potvrdili: DMS (Separ, Dame a Dj Miko), Kali a Peter Pann, L.U.Z.A., Ektor, Pil C, Otis, DJ Wich, Igor Kmeťo, Zverina, Aless, Jofre a Krok Speť.

DJ Premier v Boiler Room:


Redakciu Hudba.sk za organizátorov Hip Hop Žije informoval Yanko Král.

Foto: PR