Po druhom finálovom kole speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska, ktoré mohli televízni diváci sledovať v nedeľu, priniesol pondelkový večer opäť súťažiacim aj divákom napínavé chvíle. Vyraďovanie v priamom prenose si tento raz na vlastnej koži vyskúšali tímy Dary Rolins a Michala Davida.

Prvým tímom, ktorý sa postavil zoči-voči rozhodnutiu divákov a svojho kouča, bola šestica zverencov Michala Davida. Na základe diváckeho hlasovania automaticky postúpili do ďalšieho kola Ivanna Bagová a David Weingartner. Rovnako z postupu sa mohli tešiť aj Kateřina Petráňová a Petr Kutheil, o ktorých osude v speváckej súťaži rozhodol samotný kouč.

Do konečného súboja o posledné postupové miesto z tohto tímu sa dostal Brunno Oravec spolu s Alžbetou Pažoutovou. Práve Alžbeta bola súťažiacou, ktorej výkon bol v nedeľnom priamom prenose pre Rytmusa, Daru Rolins aj Pepu Vojteka najmenej presvedčivý.

Rovnaký názor mal v tomto prípade aj kouč Michal David, ktorý sa po dospievaní oboch svojich zverencov rozhodol pre vylúčenie Pažoutovej zo súťaže. Svoje rozhodnutie odôvodnil nasledovne: "Myslím si, že tá pesnička ti nesadla. Takže do môjho tímu postupuje Brunno Oravec."

Z tímu Dary Rolins sa vďaka diváckej podpore bezproblémovo otvorili dvere do ďalšieho kola favoritkám Zuzane Mikulcovej a Dominike Šuľákovej. Následne Dara posunula ďalej aj Miloša Novotného a Simonu Hégerovú.

Do rozstrelového duelu poslala dvojicu Katarína Demská a David Bisek. "Je to veľmi ťažká úloha. Katka, tebe sa to včera výrazne nepodarilo, David, ty si tiež nebol úplne stopercentný. Viem, čo vo vás je, čo by ste ešte mali predviesť. Dneska chcem dať šancu a nechať si vo svojom tíme Katku," odôvodnila svoj výber Dara.

Najviac es v rukáve má Rytmus

V rámci prvej série finálových kôl sa predstavili všetky štyri tímy, v každom z nich ostalo po päť súťažiacich. Najmenej výrazným tímom sa zatiaľ javí pätica zoskupená okolo Michala Davida. Výraznejšie sa zatiaľ prejavili iba dnešní favoriti divákov Ivanna Bagová a David Weingartner.

Pozoruhodnejšie už pôsobia tímy Dary Rolins a Pepu Vojteka, ktorí majú tímy zostavené z viac-menej vyrovnaných spevákov a speváčok. Spomedzi týchto súťažiacich však zatiaľ najjasnejšie zažiarila Barbora Švidraňová, zverenkyňa Pepu Vojteka.

Najsilnejší tím súťažiacich sa zrejme podaril zostaviť Rytmusovi, ktorý pod svojimi ochrannými krídlami drží doterajšie favoritky celej súťaže - Nikoletu Spalasovú a Annu Veselovskú. Výrazne však môžu zamiešať karty aj ďalší jeho zverejnci Juraj Zaujec či Adam Koubek.

Už túto nedeľu 22. apríla sa uskutoční tretie finálové kolo, počas ktorého sa opäť na rad dostanú silné tímy Rytmusa a Pepu Vojteka. Fanúšikovia budú môcť opäť SMS hlasmi podržať svojich favoritov a v pondelok z oboch tímov vypadne jeden najslabší článok.

Pred ďalšími finálovými kolami je otázne nielen to, či sa podarí favorizovaným spevákom a speváčkam udržať naďalej svoju latku vysoko ale aj to, či rozbehnutá súťaž s pomerne jasným rozložením síl dokáže ešte divákov prekvapiť.

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.nova.cz