Hudobník Peter Gabriel nevylúčil, že by sa formácia Genesis mohla niekedy dať opäť dohromady. Hoci bol legendárny interpret vo svojich vyjadreniach veľmi opatrný, fanúšikom skupiny skrsla aspoň malá nádej na jej comeback s Gabrielom na čele.

"Nikdy nehovor nikdy. A ja som to naposledy nepovedal. Je tam šanca, ale nemyslím si, že je veľmi vysoká," uviedol Gabriel pre magazín Rolling Stone po tom, čo bol v New Yorku uvedený do Rock'n'rollovej siene slávy. Toto prestížne ocenenie mu odovzdal frontman kapely Coldplay Chris Martin.

Hudobný sviatok na Slovensku

Momentálne sa Peter Gabriel naplno venuje sólovej kariére a koncertuje po celom svete. Už čoskoro, 5. mája, sa predstaví aj v Bratislave. Koncert na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu je súčasťou európskej časti turné Back To Front, na ktoré vyrazil pri príležitosti 25. výročia vydania slávneho albumu So (1986). Album obsahuje niekoľko veľkých Gabrielových hitov a obľúbených piesní, vrátane In Your Eyes, duetu s Kate Bush Don’t Give Up či Big Time. Na platni sa podieľali známi hudobníci ako Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell alebo Nile Rodgers.

Peter Gabriel pôsobí na scéne už od roku 1967. Preslávil sa ako spevák a flautista spomínanej kapely Genesis. Po odchode z legendárnej formácie odštartoval v polovici 70. rokov sólovú kariéru. Postupne vydal deväť štúdioviek, z ktorých komerčne najúspešnejšia bola práve So. Jeho zatiaľ posledným albumom je nahrávka New Blood (2011). Na svojom konte má tri Brit Awards, šesť Grammy a trinásť MTV Video Music Awards.

Vstupenky na koncert v Bratislave:  Predpredaj.sk

Zdroj: Nme.com, SITA, archív Hudba.sk
Foto: PR / XL promotion

Súvisiaci interpreti: Genesis, Peter Gabriel