Bratislavská skupina Diego v piatok vydala svoj druhý oficiálny klip, ktorý vznikol k zatiaľ poslednému vydanému singlu – Rutger. Po trojdňovej exkluzívnej premiére na novej stránke Rádia_FM, počas ktorej si klip pozrelo viac než 1000 divákov, kapela klip zverejnila aj na Youtube.

Singel Rutger vyšiel koncom minulého roka v rámci voľne stiahnuteľnej kompilácie Rádia_FM s názvom Hudba pre masy. Kapela Diego, ktorá za svoj posledný album Peripheries (2009) získala poslucháčsku cenu Radio_Head Award, v skladbe predstavila nový, temnejší zvuk, čomu zodpovedá aj atmosféra videoklipu.

"UV svetlá, androidský look, čierny nukleárny dážď a rôzne skryté symboly, to všetko sa skrýva v tomto pôsobivom krátkom filme. Réžiu, strih, kameru a voľný čas si našli Matej Longauer a Anna Drozdová, za čo im patrí náš obdiv a vďaka," uvádzajú členovia kapely.

Koncom minulého týždňa skupina odohrala tri koncerty na Slovensku a v Čechách. Momentálne sa vrátili späť do skúšobne, kde pripravujú materiál na nové skladby. Či to bude kratšia kompilácia alebo celý album sa necháme prekvapiť. Počas leta môžete Diego stretnúť na rôznych festivaloch a akciách.

Diego - Rutger

Informácie, foto a video pre Hudba.sk poskytla za skupinu Diego Martina Bimanová. Viac na www.diego.sk a www.facebook.com/groupdiego.

Súvisiaci interpreti: Diego