Americké country-popové trio Lady Antebellum podľa očakávania ovládlo albumový rebríček Billboard 200. Na čelo sa dostalo s novinkou Golden (2013), z ktorej od 6. do 12. mája predalo v USA približne 167-tisíc kópií.

Pre sedemnásobných držiteľov Grammy je to už tretí no. 1 album, na jednotku sa dostali aj s nahrávkami Need You Now (2010) a Own the Night (2011). Aktuálnym singlom Lady Antebellum je skladba Goodbye Town, ku ktorej kapela tento týždeň predstavila videoklip.


Na druhej priečke v rebríčku debutuje soundtrack k filmu Veľký Gatsby (2013) režiséra Baza Luhrmanna. Album, ktorý obsahuje nové skladby od The xx, Lany Del Rey alebo Florence and the Machine, dosiahol predajnosť 137-tisíc kópií. Ide o najlepší výsledok za ostatný rok. Lepšie sa naposledy predávala hudba k blockbusteru Hry o život (2012), z ktorej sa počas prvého týždňa predalo 175-tisíc kópií. Soundtrack k Veľkému Gatsbymu ale jeden rekord vytvoril. Až 119-tisíc kópií sa predalo digitálne, čo je v rámci soundtrackov nový rekord. Najnovšia filmová adaptácia slávneho románu Veľký Gatsby (1925) F. Scotta Fitzgeralda, v ktorej si zahrali Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan či Tobey Maguire, vstupuje do slovenských kín práve dnes.

Na trojke v rebríčku Billboard 200 je ďalšia novinka, kompilácia hitov Now 46 (2013). Z dvojky na štvrtú priečku klesol kanadský spevák Michael Bublé s ôsmou štúdiovkou To Be Loved (2013). Prvú päťku uzatvára dievčenská country formácia Pistol Annies, ktorú tvoria Miranda Lambert, Ashley Monroe a Angaleena Presley, s druhou štúdiovou nahrávkou Annie Up (2013). Z noviniek sa do top 10 dostal ešte aj veterán Rod Stewart. Ten štartuje s albumom Time (2013) na siedmej priečke.

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Ladyantebellum.com

Súvisiaci interpreti: Lady Antebellum