Kapela Medial Banana vydala začiatkom roka pod hlavičkou Reggae Callin' Records svoj druhý album Rockin' It, ktorý sa dočkal pútavého nového vizuálu k úvodnej skladbe Nemôžem prestať. Singel je aktuálne v rotácii niekoľkých rádií a teší sa veľkej obľube aj na koncertoch Medial Banana.

Videoklip režiséra Branislava Vinczeho je vtipnou reakciou na text a zobrazuje chalanov a ich priateľov v pre nich typických či menej typických situáciách, s ktorými "nemôžu prestať". Vizuál bol nakrútený na tri zábery kamerou, ktorá sa otáčala veľkou rýchlosťou o 360 stupňov. Prípravy trvali šesť dní, samotné natáčanie prebiehalo počas 18 hodín v štúdiu POP.

Každá z troch otočiek kamery, ktorú mal na starosti Juraj Zmatek, trvala deväť sekúnd. Počas nich sa musela kapela aj s hercami presúvať v malom priestore tak, aby neboli postavy v zábere, museli rýchlo meniť kostýmy, účesy a presúvať rekvizity. Vo videu účinkuje 20 ľudí, jeden pes a medzi rekvizitami je aj 21 kíl banánov a 27 kíl iného ovocia a zeleniny, ktoré sa v priebehu dlhého natáčania kompletne spotrebovali.

"Celé točenie bolo síce vyčerpávajúce, ale fakt stálo za to a užili sme si ho maximálne. S chalanmi filmármi sa robí super a pre nás to bola obrovská skúsenosť a zážitok a veríme, že sa vám výsledok zapáči," vyjadrili sa ku klipu členovia kapely.


Medial Banana čaká tento rok pestré leto, takže možností zaspievať si Nemôžem prestať s nimi budete mať určite dosť. V pláne majú rôzne domáce festivaly ako Uprising, Grape, Fun rádio Dohoda, Cibula, Galota, Sitno, Vrbovské vetry, BešaMusicFest, Pome Rudava, ale aj veľké zahraničné festivaly Sziget v Maďarsku, Colours of Ostrava v Čechách, Outlook v Chorvátsku alebo vystúpenie na Malte.

Banáni ešte pred letom sľubujú ďalšie klipy a naplánované je aj uvedenie ich hudobno-dobrodružno-dokumentárneho seriálu Inna Jamdown, ktorý začiatkom roka natočili na Jamajke.  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise. Viac sa dozviete na stránkach www.medialbanana.comwww.fb.com/medialbanana.

Súvisiaci interpreti: Medial Banana