V Nitre sa v auguste uskutoční nultý ročník nového festivalu. Festival Nitriansky hrad s podtitulom 3 divy ponúkne trojicu slovenských speváčok na jednom pódiu počas jedného večera. Historické miesto konania tak môže umocniť atmosféru, ktorou sú koncerty každej z účinkujúcich povestné.

Podujatie sa uskutoční 5. augusta priamo na Nitrianskom hrade, kde sa v jeden večer uskutočnia koncertoch troch výnimočných osobností slovenskej populárnej hudby. Na mieste s výnimočnou históriou a atmosférou vystúpia každá samostatne so svojimi skupinami. Večer otvorí Katarzia, po nej sa k slovu dostane Katka Koščová a záver podujatia bude v réžii Jany Kirschner

Koncertný zážitok na hradnom vrchu, ktorý bol svedkom najstarších slovanských dejín, zároveň ponúka príležitosť navštíviť miestne pamätihodnosti. Organizátori odporúčajú návštevu zachovaného hradného komplexu s katedrálou Sv. Emeráma, Gotickú priekopu, Diecézne múzeum alebo Nitriansku galériu v podhradí. V nej bude mať v čase koncertu fotografka Katarína Hudačinová výstavu Landscape Without Land.

Program podujatia Festival Nitriansky hrad - 3 divy:

17:00 - vstup do areálu
18:00 - Katarzia
19:15 - Katka Koščová
20:30 - Jana Kirschner

Informácie o podujatí poskytol redakcii Hudba.sk manažér Raymond Kaňa. 

Foto: Marko Erd / Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Katarína Koščová, Katarzia