Prázdniny a dovolenky sú už v plnom prúde, a preto neprekvapuje, že sa na česko-slovenskej scéne nedeje takmer nič. O jediné novinky sa tento týždeň postarali iba Otis a Gleb. V zámorí však žiadnu pauzu nepoznajú, dôkazom sú nové skladby a videá od interpretov ako Method Man, GZA, Joell Ortiz, ¡Mayday! a mnohých ďalších.

Začneme u Otisa z H16, ktorý má už nejaký ten týždeň vonku svoju druhú, eponymnú sólovku. Na nej nájdete aj singel Ja vs celý svet s hosťujúcim Pil C. Práve táto skladba sa teraz dočkala aj vyše osemminútového remixu, v ktorom môžete okrem vyššie spomínanej dvojice počuť aj Delika, Jackpota a členov formácie MPP. Beat z dielne Special Beatz zostal nezmenený.

Otis feat. Delik, MPP, Pil C & Jackpot - Ja vs celý svet (Remix)

Druhú a zároveň aj poslednú domácu novinku má na svedomí Gleb. Ten predstavil priamo s videom skladbu Streetstory s produkciou od Komandera. Ide o ukážku z pripravovaného EP s názvom Zloo, ktoré by malo vyjsť ešte tento rok.

Gleb - Streetstory

Method Man už na budúci mesiac vydá album The Meth Lab, ktorý bude jeho prvou sólovkou po desiatich rokoch. Z novinky sme už mohli počuť viacero ochutnávok, teraz sa však Mr. Mef rozhodol vypustiť skladbu, ktorá sa na túto nahrávku nakoniec nedostala. Reč je o tracku Reporting From The Slumz, v ktorom mu asistujú málo známi Yah-Sin a Spank.

Method Man feat. Yah-Sin & Spank - Reporting From The Slumz

Wu-Tang bude mať aj tento týždeň viacnásobné zastúpenie, keďže zaujímavú sopluprácu si na svoje konto pripísal GZA. Ten spojil sily s elektronickou formáciou Sweet Valley a výsledkom ich snaženia je skvelá skladba s názvom Planetary Energy.

GZA & Sweet Valley - Planetary Energy

Traja uznávaní newyorskí veteráni Tragedy Khadafi, KRS-One a A.G. nahrali skladbu Modern Day Gangsta, v ktorej opisujú súčasný stav americkej spoločnosti. Produkciu zastrešil Stricknine.

Tragedy Khadafi, KRS-One & A.G. - Modern Day Gangsta

Legendárny DJ Premier a Royce Da 5'9" vlani vytvorili formáciu PRhyme a následne vydali eponymný album. Že nešlo len o jednorázovú záležitosť, teraz dokazujú novou skladbou Mode. V tej hosťuje Logic a nájdete ju na soundtracku snímky Bojovník.

PRhyme feat. Logic - Mode

Aktívny je aj Royceov kolega zo Slaughterhouse Joell Ortiz, ktorý už zajtra vydáva spoločný album s producentom !llmindom s názvom Human. Ešte predtým sme sa však dočkali ešte jednej ukážky v podobe tracku Hallelujah a krátko na to aj videa ku skladbe Latino Pt. 2. V nej rapujú okrem Joella aj Emilio Rojas, Bodega Bamz a Chris Rivers.

Joell Ortiz & !llmind - Hallelujah

Joell Ortiz & !llmind feat. Emilio Rojas, Bodega Bamz & Chris Rivers - Latino Pt. 2

Teraz tu máme hneď tri novinky od interpretov patriacich pod label Strange Music. ¡Mayday! vlani vydali spoločný album s Mursom, ktorý odvtedy vydal už aj ďalšiu sólovku. Floridská formácia nechce zostať pozadu, a preto už o mesiac predstaví novú štúdiovku Future/Vintage. Prvým singlom z nej sa stala vec Fuel To The Fire.

¡Mayday! - Fuel To The Fire

Stevie Stone má už takmer mesiac vonku nový album Malta Bend, ktorý najnovšie promuje videom k singlu Rain Dance. V ňom hosťuje šéf Strange Music Tech N9ne ako aj Mystikal.

Stevie Stone feat. Tech N9ne & Mystikal - Rain Dance

Posledným zástupcom Strange Music, o ktorom si dnes povieme, je Rittz. Ten ešte vlani v septembri vydal album Next To Nothing obsahujúci okrem iného aj skladbu Laf. Tá sa však teraz dočkala monštrózneho remixu, v ktorom okrem Rittza rapujú aj traja jazdci stajne Shady Records - Yelawolf, Royce Da 5'9" a Kxng Crooked.

Rittz feat. Yelawolf, Royce Da 5'9" & Kxng Crooked - Laf (Remix)

Consequence pred mesiacom vypustil znenazdajky von skladbu Countdown, v ktorej mu asistovali Lupe Fiasco a Chris Turner. Teraz sa táto vydarená spolupráca dočkala aj videa.

Consequence feat. Lupe Fiasco & Chris Turner - Countdown

Asher Roth nadväzuje na májový singel That's Cute novým trackom Sushi, ktorý znova predstavil priamo s klipom. Že by Asher po vlaňajšom albume RetroHash už chystal jeho pokračovanie?

Asher Roth feat. Fat Tony - Sushi

Hopsin, ktorý v auguste vystúpi na Hip Hop Kempe, už budúci piatok vydá novinku Pound Syndrome. Na jej trackliste nájdete 14 skladieb vrátane singla Fly, ku ktorému najnovšie vzniklo aj video.

Hopsin - Fly

V rovnaký deň ako Hopsin uvedie na trh nový album aj kanadský Madchild. Nahrávka ponesie názov Silver Tongue Devil a jej autor ju promuje aj prostredníctvom nového vizuálu ku skladbe Lose My Mind.

Madchild - Lose My Mind

O posledné dnešné video sa postarali Cannibal Ox. Vast Aire a Vordul Mega vydali v marci po dlhých 14 rokoch nový album Blade Of The Ronin, ku ktorému teraz predstavili prvé video. To vzniklo ku skladbe Harlem Knights.

Cannibal Ox - Harlem Knights

Tento týždeň máme, bohužiaľ, aj jednu smutnú správu. Vo veku 38 rokov totiž minulý piatok zomrel Hussein Fatal, člen skupiny Outlawz, ktorú založil Tupac Shakur. Hussein Fatal, vlastným menom Bruce Washington Jr., zahynul pri autonehode, ktorú údajne zavinila jeho priateľka.

Tupac feat. Outlawz - When We Ride

Úplne na záver ešte jedna pozvánka na koncert. V stredu 26. augusta zavíta do Bratislavy Homeboy Sandman, ktorý vystúpi v Nu Spirit Clube.

Homeboy Sandman - Whatchu Want From Me

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/pages/Otecko-H16

Súvisiaci interpreti: H16, Method Man