Unikátny slovenský orchester so svetovým renomé Bratislava Hot Serenaders je na scéne už 30 rokov, čo je dôkazom nielen optimizmu a kvality, ale aj vytrvalosti a zanietenia jeho členov a umeleckého vedúceho, vynikajúceho slovenského trubkára Juraja Bartoša. Prvý koncert odohralo toto hotjazzové hudobné teleso v máji roku 1991. A okrúhle výročie sa patrí osláviť.

V tomto prípade dokonca nielen jedno. Orchester zároveň oslavuje dvadsaťročnú spoluprácu s legendárnym Milanom Lasicom, ktorú v roku 2001 odštartoval spoločný projekt s názvom Ja som optimista. V tomto predstavení Milan Lasica spolu s hosťami spomínal na starú Bratislavu a odzneli piesne, ktoré preslávil doyen slovenskej populárnej hudby František Krištof Veselý. V tom istom roku vznikol aj rovnomenný album, ktorý získal platinovú platňu v rámci všetkých hudobných žánrov na Slovensku.

V nedeľu 18. júla orchester Bratislava Hot Serenaders spolu s Milanom Lasicom odohrá koncert pod príznačným názvom Ja som optimista (už 20 rokov) – ako inak, symbolicky v Štúdiu L+S. Súčasťou koncertu bude aj retrospektívna výstava fotografií dvorného fotografa orchestra Ctibora Bachratého. Vznikali priebežne počas celej existencie Bratislava Hot Serenaders a nechýbajú medzi nimi ani snímky zo spomínaného predstavenia v Štúdiu L+S. Ctibor Bachratý je aj autorom titulnej fotografie – portrétu Milana Lasicu na albume Ja som optimista. Počas koncertu bude uvedená do života nová LP platňa s názvom Keď sa raz zídeme.

Vstupenky:  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Matej Šálek.

Súvisiaci interpreti: Bratislava Hot Serenaders®️, Milan Lasica