Nitrianske trio Fresh Out Of The Bus sa cez leto okrem koncertov venovalo aj nahrávaniu svojho druhého EP. K prvému singlu z neho sa kapela rozhodla vo vlastnej réžii natočiť jednoduchý videoklip so silnou atmosférou.

"Video vzniklo za jednu noc v jednom malom tanečnom štúdiu - my traja, kameraman, pár kamarátov, svetiel a veľa pizze," uviedol bubeník Martin Zaujec. Za kameru sa postavil študent VŠMU, Nick Kollár, strih si vzal na starosť frontman kapely Tomáš Löbb. "Vždy a všade tvrdíme, že v tejto dobe si človek svojpomocne môže spraviť skoro všetko sám," dodal Tomáš.

Nové EP, z ktorého singel s názvom Philistines, Sheep and Squires pochádza, nahrávajú chalani v známom bratislavskom štúdiu LVGNC. Malo by obsahovať osem až desať pesničiek a deadline vydania si kapela stanovila na december 2014. "Na prvom EPčku 12//13, ktoré sme vydali začiatkom apríla, sme sa viacmenej zvukovo hľadali. Nová nahrávka bude koncepčne uzavretejšia a zvuk presne taký, aký chceme," spresnil spevák.

Fresh Out Of The Bus majú za sebou prelomové leto. V júli ich k sebe pozvali organizátori najväčšieho českého festivalu Rock For People a o tri týždňe neskôr si vďaka relácii Demovnica_FM zahrali aj na slovenskom Žákovic Open. Okrem toho vystúpili aj na festivaloch Rozbaľ to, Bratislava!, AKM Culture Days či na domácom nitrianskom festivale FLAAM. Najbližšie sa predstavia už tento štvrtok 18. septembra na post-rockovom festivale Whoneedslyrics?! v bratislavskom klube Fuga (vstupenky).


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marián Tesák, manažér kapely Fresh Out Of The Bus.

Súvisiaci interpreti: Fresh Out of The Bus